Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policejní nováčci složili služební slib

PLZEŇSKÝ KRAJ - Do služebních řad bylo přijato jedenáct nových policistů. 

     Jedenáct policejních „nováčků“ složilo dnes dopoledne v budově Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje služební slib. Slavnostního ceremoniálu se mimo hlavní aktéry, policejní nováčky, zúčastnili i jejich příbuzní, kteří nemohli u tohoto důležitého životního kroku svých nejbližších chybět.
     Nově přijatí policisté doplní počty svých kolegů na výkonných útvarech dopravních inspektorátů, obvodních oddělení a odděleních hlídkové služby. Aktuálně v současné době plánujeme, že do konce roku bude přijato řádově na dalších sedm desítek nových policistů. Je v našem zájmu obsadit zejména regiony s nejvyššími početními podstavy - Domažlicko, Tachovsko a Rokycansko.
     Měsíční služební příjem nově přijatých policistů činí v Plzeňském kraji částku 15.820,- Kč. Po příjímacím řízení a přijetí do služebního poměru absolvují policejní nováčci 12 měsíců odborné přípravy, která je realizována v policejních školách.
      A co nově  přijatí policisté slibují dle zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů?
„Slibuji na svou čest a svědomí, že při výkonu služby budu nestranný a budu důsledně dodržovat právní a služební předpisy, plnit rozkazy svých nadřízených a nikdy nezneužiji svého služebního postavení. Budu se vždy a všude chovat tak, abych svým jednáním neohrozil dobrou pověst bezpečnostního sboru. Služební povinnosti budu plnit řádně a svědomitě a nebudu váhat při ochraně zájmů české republiky nasadit i vlastní život.“
 
Náležitosti, které je nutné splňovat k přijetí do služebního poměru (viz odkaz):
http://www.policie.cz/clanek/sprava-zapadoceskeho-kraje-volna-mista-povolani-policista.aspx.
 
Popis výběrových kempů (článek o přijímání nových uchazečů – 2.8.2013):
http://www.policie.cz/clanek/zpravodajstvi-plk-chces-byt-policistou.aspx.
 
por. Bc. Jana Tomková
30. května 2014
 
 
 

vytisknout  e-mailem