Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Projekty EU

Stav projektů k 1. 1. 2011 

Projekty spolufinancované z OP - Přeshraniční spolupráce:
 
 
Zvýšení bezpečnosti v česko-polském příhraničí po vstupu do Schengenského prostoru
(ERDF - CÍL3)
 
Předmět: Zlepšení bezpečnosti v česko – polském příhraničí, zejm. na úseku extremismu.
Výstup: Pořízení speciálního monitorovacího vozidla pro Liberecký kraj k dokumentaci protiprávního jednání osob při hromadných akcích a 6. terénních vozidel pro polskou policii k provádění společných hlídek v příhraničí. Společná česko-polská cvičení pořádkových jednotek, společný výkon služby pořádkové policie na obou stranách hranice (KŘP Ústí n/L).
Rozpočet: 6 mil. Kč
Harmonogram: 2009 - 2010
Stav projektu: Projekt k 30.6.2010 zrealizován a ukončen, speciální vozidla pořízena a provedeny všechny zbývající aktivity projektu (společná cvičení, konference apod.). Mobilní monitorovací centrum zůstalo v majetku PČR a je využíváno ve výkonu služby KŘP Libereckého kraje.
 
 
Zlepšení bezpečnosti na česko-saském příhraničí (5 samostatných projektů)  
(ERDF- CÍL3)
 
Předmět: Zlepšení bezpečnosti v česko-saském příhraničí na úseku silniční dopravy a vnitřního pořádku a bezpečnosti, účinný postih a prevence všech projevů extremismu při hromadných akcích (KŘP Ústí n/L).
Výstup: Nákup speciálního monitorovacího vozidla (MMC) pro Ústecký kraj, 3 speciálních vozidel
pro psovody a speciálního vozidla pro DI Chomutov ke kontrole nebezpečných nákladů, pro Policii Chemnitz monitorovací vozidlo a 3 speciální vozidla pro psovody, společná cvičení a společný výkon služby na obou stranách hranice.
Pro PD Dresden nákup štábního vozidla, pro PČR nákup speciálního vozidla pro dálniční oddělení Řehlovice ke kontrole nebezpečných nákladů, školení policistů, společné hlídky a hospitace.
Rozpočet: 22,749 mil. Kč
Harmonogram: 2009 - 2011
Stav projektu: Probíhá realizace projektů, nákupy speciálních vozidel pro PČR provedeny (MMC pro Ústecký kraj, taktéž 3 speciální vozidla pro psovody a 2 speciální vozidla vybavená mobilními vahami pro dopravní policii). Průběžně probíhají společná cvičení a společný výkon služby české a saské policie.
 
 
 
Portál pro informační podporu rozhodování za krizových situací
(ERDF - CÍL3)
 
Předmět: Nákup technologií k umožnění postupného svedení kamerových systému měst a obcí, dále z dálnice D8 a z vybraných silnic I. třídy na operační středisko správy kraje a pořízení mobilních souprav LOOK pro každý územní odbor pořádkové a dopravní policie Ústeckého kraje.
Výstup: Zvýšení ochrany obyvatelstva na obou stranách hranice před mimořádnými událostmi. Účinnější pátrání po odcizených motorových vozidlech (KŘP Ústí n/L). 
Rozpočet: 9 000 000 Kč
Harmonogram: 2010 - 2011
Stav projektu: projekt schválen na jednání monitorovacího výboru 8. - 9. 12. 2008, provedena účast na školení pro příjemce dotace na JTS Dresden. Probíhá realizace projektu dle časového plánu a spolupráce s vedoucím partnerem (KÚ Ústí n/L). Nyní probíhá nákup investičního zařízení, který bude realizován v roce 2011. Průběžně ve spolupráci s KÚ Ústí n/L jsou prováděna opatření k propagaci projektu.  
 
 
 
Společná činnost hlídek při krizových situacích      
 
Předmět: Zajištění a nákup speciálních lodí s příslušenstvím a vozidel pro jejich přepravu pro poříční oddíl KŘP v Ústí nad Labem a Landespolizeidirektion Zentrale Dienste Sachsen na vodním toku Labe a dalších vodních plochách v ústeckém kraji a Sasku. Zajištění intenzivních jazykových kurzů (český jazyk, německý jazyk) pro výkon společných hlídek obou poříčních policií.
Výstup: nákup speciálních lodí s příslušenstvím a vozidly, zajištění intenzivních jazykových kurzů, výkon společných hlídek na vodním toku Labe a dalších vodních plochách, propagační činnost obou policií.
Rozpočet: 5 666 192,- Kč
Harmonogram: 2011 – 2012
Stav projektu: Projekt schválen monitorovacím výborem česko-saské spolupráce dne 23.6.2010, nyní probíhá příprava veřejné zakázky na nákup investičního vybavení. Vypracována technická specifikace na pořízení investičního majetku včetně příslušenství, vypracovává se zadávací dokumentace, která následně bude předložena na CRR v Chomutově k posouzení a bude vyhlášeno výběrové řízení na dodavatele IM.
 
 
 
Potírání a stíhání autokriminality a drogové kriminality     
(ERDF-CÍL3)
 
Předmět: Vybavení skupin služební kynologie 3 speciálními vozidly pro přepravu psů, Preventivně informační skupiny speciálním vozidlem pro prevenci a informovanost veřejnosti a soustavného terénního zvyšování know – how policie u veřejnosti, Služby kriminální policie a vyšetřování speciálním mobilním sledovacím zařízením s přenosem obrazu do vzdáleného místa a vybavení Služby dopravní policie speciálními drogovými testery vč. Stěrek vzorků tělních tekutin (pot, sliny)
Rozpočet: 8 376 284,- Kč
Harmonogram: 2011 – 2012
Stav projektu:
Projektová žádost za českou stranu, včetně příloh předána Lead partnerovi k finalizaci, žádost vrácena pracovníky JTS k doplnění, v současnosti se čeká na vyjádření německého partnera a opětovné předložení žádosti k posouzení na JTS v Drážďanech
 
 
 
Máme rozpracováno nebo se podílíme na zpracování:
 
Integrace Operačních Středisek (IOP)
 
Předmět: Předmětem projektu je územní a technologická integrace operačních středisek PČR za účelem zkvalitnění a zrychlení zásahu Policie ČR v rámci systému IZS. Je součástí strategického projektu „Jednotná úroveň informačních systémů operačního řízení a modernizace technologií pro příjem tísňového volání základních složek IZS“ v gesci GŘ HZS
Výstup: 14 integrovaných operačních středisek (13 krajských + 1 centrální)
Rozpočet: 530 mil. Kč
Harmonogram: 2011 - 2013
Stav projektu: realizace přípravných aktivit projektů (celkem 14)
  • v současné době již vyhlášena Výzva, od října budou postupně vyplňovány projektové žádosti krajských standardizovaných projektů PČR v Benefitu 7+
  • nyní je dokončován výstup „C“ Analýzy interoperability, který je podkladem pro zpracování studií proveditelnosti KŘP a OO PP
  • předpoklad finalizace projektových žádostí do 12/2010, jejich schvalování do 3-4/2011
  • projektová žádost na střechové řešení již ze strany GŘ HZS předložena ke schválení
 
 
Lokalizační a Záznamová Zařízení (IOP)
 
Předmět: Pořízení lokalizačních a záznamových zařízení do služebních vozidel PČR za účelem zaručení akceschopnosti Policie ČR v rámci IZS, efektivity jejího působení a vysoké mobility  při řešení mimořádných událostí.
Výstup: Vybavení cca 1 949 služebních vozidel 13 krajských ředitelství policie (vyjma Krajského ředitelství policie hl.m. Prahy) lokalizačním (PC Car, monitor, GPS modul, navigace, dataloger, vozidlová radiostanice) a záznamovým (videoserver, kamery) zařízením.
Rozpočet: 314 mil. Kč
Harmonogram:11/2010 – 8/2012
Stav projektu: realizace přípravných aktivit projektů (celkem 13)
  • dokončen návrh technického řešení projektu – prototypy otestovány, funkčně je vše v pořádku
  • projednány formy veřejných zakázek – forma centrálního zadavatele (LZZ, publicita, vybavení týmů, pojištění), forma VŘ malého rozsahu v rámci KŘP (outsourcing),
  • zařízením budou v rozsahu dle druhu služby vybavena všechna vozidla v barevném provedení PČR – celkem 1 949 (z toho 1 869 Škoda Octavia II, 80 VW Transporter),
  • zadávací dokumentace na technologii předběžně schválena CRR, nutno ještě zohlednit novelu zákona 137/2006 Sb.
  • ihned po vyhlášení výzvy ze strany OSF MV a MMR budou projekty zpracovány (13 projektů dle jednotlivých KŘP) a po jejich schválení a stanovení výdajů bude zahájena jejich realizace.
 
 
 
Společná přeshraniční spolupráce na poli kriminalisticko-technické práce na místě činu
(OPPS-Cíl3-Ziel3 )
Kriminální služba KŘP a Kriminální služba Chemnitz - Pořízení techniky, výměna informací, společná cvičení, jazyková příprava, hospitace,
Náklady české strany předběžně 3.237,414,- Kč
Stav projektu – sestavování Projektové žádosti
 
 
 
Přizpůsobení Společného centra Petrovice standardům EU
( OPPS-Cíl3-Ziel3 )
 
Vybudování společné operační místnosti, pořízení techniky, drobné opravy
Náklady ještě nejsou stanoveny
Stav projektu - sestavování Projektové žádosti
 

 

vytisknout  e-mailem