Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Chceš být policistou ?

PLZEŇSKÝ KRAJ - Nabízíme uplatnění především u uniformované policie. 

      Plzeňští policisté přijmou do konce letošního roku 60 nových kolegů. Obsazována budou místa v uniformované složce pořádkové a dopravní policie. Noví uchazeči se tak mohou zařadit mezi kolegy na obvodních odděleních, oddělení hlídkové služby a dopravních inspektorátech. Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje by tak na konci roku 2013 mělo mít téměř 2200 policistů. „Nástupní služební příjem policistů středoškoláků bez praxe je v Plzeňském kraji 15.820,- Kč. Po nástupu do služebního poměru se policista vzdělává ve 12ti měsíční základní odborné přípravě a po jejím úspěšném absolvování je zařazen na stanovené služební působiště,“ sděluje k finanční otázce ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje plk. Mgr. Jaromír Kníže.

     Každý, kdo zvažuje policejní službu, by měl nejdříve zvážit své rozhodnutí a seznámit se s hlavními úkoly policejní činnosti. Nezbytné je však pro přijetí do služebního poměru splnění náležitých kritérií. Od roku 2012 probíhá organizace přijímacího řízení v Plzeňském kraji ve vícedenním „výběrovém kempu“, který zajišťuje Školní policejní středisko ve spolupráci s odborem personálním krajského ředitelství. Uchazeči o práci u policie se zde podrobují ověření osobnostní a fyzické způsobilosti k výkonu služby. Dle stávající praxe projdou právě v tomto kempu uchazeči „zatěžkávací zkouškou“ a tzv. prvním „sítem“. „Vsadili jsme jednoznačně na kvalitu policistů sloužících v Plzeňském kraji, a proto není výjimkou, že náročným výběrovým kempem projde zhruba polovina zájemců z řad uchazečů o práci u policie,“ dodává ředitel krajského ředitelství policie. Od ledna roku 2013 prošlo náborovým kempem celkem  74 uchazečů. Z tohoto počtu jich bylo do služebního poměru přijato k prvnímu srpnu 38.
 
     Základní informace o povolání policisty a další informace o výkonu služby, uplatnění u policie, podmínkách pro přijetí, odborné přípravě a ostatních zajímavostech lze vyhledat na stránkách Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje: http://www.policie.cz/clanek/sprava-zapadoceskeho-kraje-volna-mista-povolani-policista.aspx
 
V případě zájmu o službu u Policie ČR v Plzeňském kraji lze kontaktovat odbor personální krajského ředitelství:
Nádražní 2, 306 28 Plzeň
tel. 974 322 654 / 663
e-mail: oppvplz@mvcr.cz
 
por. Bc. Jana Tomková
2.8.2013
 

vytisknout  e-mailem