Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zloděj tentokrát skončil ve vazbě

CHEBSKO – Měl krást ve škole, ale také v nemocnici. 

Několikrát během posledních měsíců policisté řešili třiatřicetiletého muže z Chebu. Ten měl na konci minulého roku ze školní jídelny odcizit celkem několik desítek sušenek a žvýkaček (psali jsme zde), nebo měl o pár dní později z místní pekárny odcizit rolády či koláče (psali jsme zde).

A pokoj si muž nedal ani v tomto roce. Na konci ledna měl vniknout na pozemek místní základní školy a následně do jedné z učeben. Z té měl odcizit rádio, nabíječku k mobilnímu telefonu nebo výukové CD. O několik dní později se do objektu základní školy vrátil. Znovu chtěl vniknout do učebny, ale tentokrát se mu to nepodařilo. Při svém počínání měl do učebny vhodit zapálený papír, kterým si chtěl posvítit. Poničil tím ale parapet a následně místo opustil.

Znovu měl úřadovat 6. 2. 2019, kdy se měl pokusit vniknout do kadeřnictví v Chebu. Měl se dostat do společných prostor, ale do provozovny už nikoliv. A aby toho nebylo málo, tak si měl vyhlédnout také budovu nemocnice. Tam měl přijít v nočních hodinách a dostat se až do pokoje, který je určen pro zdravotní sestry. Z toho měl v té době spící zdravotnici odcizit mobilní telefon. Ta se ale po chvilce probudila a třiatřicetiletého muže potkala na chodbě a mobilní telefon si vzala zpět. Následně okamžitě přivolala policii.

Tímto svým jednáním měl způsobit celkovou škodu přibližně 15 tisíc korun.

Chebští kriminalisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Zároveň policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na muže soudce uvalil vazbu.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky.

prap. Jakub Kopřiva
11. 2. 2019

vytisknout  e-mailem