Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Místo bagety odcizil sušenky a žvýkačky

CHEBSKO – Nyní mu hrozí až dva roky vězení. 

Třiatřicetiletý muž měl dne 28. 11. 2018 přespávat na půdě jednoho z chebských domů. V brzkých ranních hodinách měl ale dostat chuť na cigaretu, a proto se vydal do chebských ulic, kde se snažil si cigaretu sehnat. V tu dobu ale měly ještě obchody zavřeno a muž se tedy procházel městem. Když došel k místní střední škole, tak na chodbě uviděl automat na kávu, kterou si chtěl koupit. K tomu ale nedošlo, protože více než automat na kávu muže začalo zajímat výdejní okénko školní kantýny. Muž měl totiž dostat chuť na bagetu, a proto se začal pokoušet do kantýny vniknout. Nejdříve zkoušel okénko otevřít rukou, ale následně měl z batohu vzít zahradní nůžky, kterými se mu okno podařilo otevřít. Poté se měl do kantýny podívat, ale vytouženou bagetu neobjevil. Místo toho ho ale zaujaly žvýkačky a sušenky. Nakonec měl z kantýny odcizit celkem 50 balení žvýkaček a 29 kusů sušenek. Tímto svým jednáním měl muž způsobit škodu téměř 900 korun.

S odcizenými věcmi měl jít k jednomu z chebských supermarketů, kde měl potkat cizince a tomu žvýkačky za několik set korun prodat. Tyto peníze měl později použít pro svoji vlastní potřebu. Polovinu odcizených sušenek mel obviněný muž sníst a druhou polovinu rozdat kolemjdoucím, které potkal ve městě.

Vzhledem k tomu, že v chodbě školy jsou funkční bezpečností kamery a po celou dobu snímaly pohyb třiatřicetiletého muže, tak po prohlédnutí záznamu policisté okamžitě věděli, o koho se jedná.

Policisté muže následně po několika hodinách vypátrali a zadrželi. Poté mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu Krádež a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

prap. Jakub Kopřiva
03. 12. 2018

vytisknout  e-mailem