Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

KDO S KOHO

MS kraj - KDO S KOHO apeluje na bezpečné chování 

Před čtyřmi lety moravskoslezští policisté zahájili měsíc před vánočními svátky preventivně informační kampaň KDO s KOHO. Tehdy kampaň přitáhla pozornost nejednoho občana zejména svým názvem, který rozvířil debaty o spisovnosti. A když už byla řeč o názvu, lidé se začali zajímat, o čem kampaň je, na co upozorňuje, čeho se týká. Jeden z cílů byl tedy naplněn, zaujmout a přitáhnout pozornost.

Informační kampaň KDO s KOHO se snaží apelovat na co nejširší veřejnost, aby dbala základních zásad bezpečného chování nejen při nakupování. Pomocí fotografií, videí i audio spotů poukazuje na nejrizikovější momenty, kterých pachatelé zneužívají ke krádežím. Jedná se zejména o situaci při nakupování, při kterém si člověk odkládá kabelku do nákupního vozíku, dále o situaci při vykládání nakoupeného zboží do kufru vozidla na parkovišti, kdy si lidé před touto činností odkládají kabelky na přední sedadla vozidel a nově také o neopatrnost při cestování prostředky hromadné dopravy osob. O toto téma byla kampaň obohacena v loňském roce.  

Od prvního ročníku uběhly čtyři roky a stalo se tradicí, že policisté kampaň každoročně zahajují měsíc před Vánoci. Letošní ročník byl zahájen v pátek 23. listopadu 2018 v prostorách obchodního centra Forum Nová Karolina v Ostravě.

Moravskoslezští policisté budou zákazníky informovat o způsobech bezpečného nakupování i cestování v prostředcích hromadné dopravy osob, a to nejen v místě zahájení kampaně, tedy ve Fóru Nová Karolina, ale také ve vytipovaných obchodních centrech na území Moravskoslezského kraje. K tomuto účelu obdrží oslovený zákazník informační leták a rovněž si na místě může prohlédnout zmíněný videoklip. Jen připomínám, že se nejedná o jednorázovou akci. Informační kampaň „KDO s KOHO“ bude probíhat ve spolupráci s rozsáhlým okruhem spolupracujících subjektů v průběhu následujícího měsíce, tedy do Vánoc.

Akce proběhla také na Opavsku, Novojičínsku, Bruntálsku, Frýdecko-Místecku.

nprap. Bc. Miroslav Kolátek, 
Krajské ředitelství policie Moravskoslezkého kraje
23. 11. 2018
 

Odkazy do noveho okna

Kdo s koho I.IMG

Kdo s koho I.IMG 

Detailní náhled

Kdo s koho II, IMG

Kdo s koho II, IMG 

Detailní náhled

Kdo s koho.III.IMG

Kdo s koho.III.IMG 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem