Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Houbařku vypátral policejní vrtulník

KRAJ/RYCHNOVSKO – Po 76leté seniorce pátralo více než 20 policistů. 

Včera, 15. září 2022, jsme přijali po osmé hodině večerní oznámení o pohřešování seniorky na Rychnovsku, která se šla kolo čtvrté hodiny odpolední projít do lesa, kde měla hledat houby. Měli jsme informaci, že paní se pohybuje o holi a dostali jsme rovněž popis pohřešované. Mobilní telefon podle oznamovatele nechala seniorka doma.

Na místo po oznámení okamžitě vyrazilo několik policejních hlídek, konkrétně policisté z Kostelce nad Orlicí, Týniště nad Orlicí, dopravní policisté z Rychnova nad Kněžnou, dálniční policisté i cizinečtí policisté s termovizí, ale také specializovaný tým STOPA. Na pomoc při propátrávání vyrazili i tři psovodové se svými psi. Na pomoc přijeli i policisté z Pardubického kraje.

Více než dvacítka policistů propátrala ve vytipovaných územích v pozdních večerních hodinách v součtu desítky kilometrů. Policisté rovněž prověřovali i další místa, kde by se mohla žena zdržovat, bohužel také bez výsledku.

Přivolaný policejní vrtulník pak ženu po dvou hodinách vypátral na Týnišťstku v lesích zhruba ve vzdálenosti půl kilometru od domu (viz videozáznam níže).

Na místo nálezu ženy uprostřed lesa okamžitě vyrazili policisté, kteří ji následně předali do péče lékařů. Podle zjištění na místě neutrpěla žena žádné vážnější zranění.

Do pátrání se od prvopočátku zapojili spontánně hasiči a místní občané, kterým děkujeme.

I v souvislosti s tímto případem a začínající houbařskou sezónou připomínáme základní pravidla pro pohyb v terénu - dostupná také níže. 

mjr. Magdaléna Vlčková
16.9.2022; 12:00


pohyb v terénu.jpgpreventivní rady pro pohyb v terénu

vytisknout  e-mailem