Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Způsobili dopravní nehodu a z místa ujeli

Pátráme po svědcích dopravních nehod 

Domažličtí dopravní policisté hledají svědky dvou dopravních nehod. K první dopravní nehodě došlo v úterý 21. dubna 2009 v 22:27 hodin  v  Holýšově  na křižovatce silnice I. třídy č. 26 ulice Jiráskova a místní  komunikace  ulice  Nádražní. Neznámý  cyklista,  jedoucí ve směru  od křižovatky s ulicí Sokolovská,   vjel do protisměru. Řidič  nákladního automobilu DAF,   jedoucí  směrem na obec Stod,  aby zabránil střetu s cyklistou strhnul  řízení  vozidla vlevo ke středu vozovky, kde narazil do zvýšeného  ostrůvku mezi jízdními  pruhy. Neznámý cyklista na místě  dopravní nehody nezastavil a odjel. Ke srážce s  cyklistou nedošlo. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. Požití  alkoholických nápojů před jízdou bylo u řidiče vozidla DAF vyloučeno  dechovou zkouškou přístrojem Dräger. Na nákladním vozidle vznikla škoda cca 110 000 korun,   na patce sloupku  dopravní  značky cca 500 korun.

Policie pátrá po neznámém cyklistovi muži ve věku okolo 35 let atletické postavy na horském kole.

Ke druhé dopravní nehodě došlo ve středu 22. dubna 2009 v 08:20 hodin   na  komunikaci č. II/197 mezi obcemi Polžice a Horšovský Týn. Neznámý  řidič nezjištěného nákladního  vozidla při projíždění levotočivé zatáčky ve směru  od  obce Polžice na obec Horšovský Týn vjel do levé poloviny vozovky,  kde se  bočně střetl s osobním vozidlem Škoda Fabia. Jeho řidička  se srážce s nákladním vozidlem  snažila zabránit,  vjela s vozidlem za pravou krajnici, kde v silničním příkopu  havarovala. Při tom došlo k poškození osobního vozidla Škoda  Fabia. Neznámý  řidič nezjištěného nákladního vozidla  na místě nezastavil a pokračoval v jízdě  směrem na obec  Horšovský Týn. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob,  požití alkoholu u řidičky  na místě dopravní  nehody  vyloučeno  dechovou zkouškou přístrojem Dräger. Škoda  na osobním vozidle Škoda Fabia  činí  cca 30000 korun.

Policie pátrá po neznámém řidiči nezjištěného nákladního vozidla s kabinou tmavé barvy a přívěsem nebo návěsem s plachtou barvy šedostříbrné.

Žádáme případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění dopravních nehod, aby se přihlásili na tel. 974 331 255 nebo na linku 158.

nprap. Vladislava Čejková

 

 

 

vytisknout  e-mailem