Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Obezřetnost se vyplatí

KRAJ – Heslo akce: „Mějte své věci neustále pod kontrolou!“  

Dnes i v Královéhradeckém kraji odstartovala preventivní kampaň „Obezřetnost se vyplatí„. Jedná se o celorepublikovou kampaň zaměřenou na prevenci kapesních krádeží. Akce probíhá od 1. prosince 2014 do 5. ledna 2015 ve všech hypermarketech a supermarketech Albert a prodejnách INTERSPAR společnosti AHOLD Czech Republic, a. s. Zákazníci budou informováni prostřednictvím radiového spotu. V některých prodejnách se budou v dané době pohybovat policisté a šířit preventivní informace jak předejít okradení nakupujícím. Další rady nakupující naleznou na letácích rozdávaných v rámci kampaně.

Ke kapesním krádežím dochází každodenně, a to zejména v místech, kde se pohybuje větší množství osob, tedy nejen v nákupních centrech, ale v prostředcích městské hromadné dopravy, na sportovních a kulturních akcích apod. V loňském roce bylo v České republice zaznamenáno do 31. října 2014 celkem 10.531případů kapesních krádeží, což je téměř o 3.000 případů méně než ve stejném období v roce 2013. Z celkového počtu případů kapesních krádeží v letošním roce jich více než polovina (5.907) byla zaznamenána v Praze, i zde však došlo k poklesu o to téměř 1800 případů (7.700) než ve stejném období v roce loňského roku.

Lidé by se měli chovat zejména tak, aby se nestali obětí kapesního zloděje. Měli by si dávat pozor na kapsáře a mít své věci neustále pod kontrolou. Dodržováním základních rad se tak mohou vyhnout nepříjemným zjištěním, stresům a zbytečnému vyřizování spojenému zejména s odcizením dokladů, platebních karet a mobilních telefonů.

Preventivní rady a informace k problematice kapesních krádeží naleznete zde...

Články z akcí v rámci této kampaně:
Hradec Králové dne 11. 12. 2014

nprap. Jan Čížkovský
1. prosince 2014, 15:00
 

vytisknout  e-mailem