Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Obezřetnost se vyplatí

Mějte své věci neustále pod kontrolou. 

Předvánoční období je spojeno s přípravami na Vánoce, nákupem dárků a oslavami Nového roku. Lidé mají u sebe větší množství peněz a toho využívají kapsáři, kteří čekají na svoji příležitost a nepozornost nakupujících lidí.
 
Již tradičně tak 1. prosince 2014 zahajujeme preventivně informační kampaň „Obezřetnost se vyplatí“, která je zaměřena na kapesní krádeže. Jejím cílem je, aby se lidé naučili dávat pozor na své osobní věci.
 
Kampaň bude probíhat ve dnech od 1. prosince 2014 do 5. ledna 20154 ve všech hypermarketech a supermarketech Albert a prodejnách INTERSPAR společnosti AHOLD Czech Republic, a. s. Zákazníci budou informováni prostřednictvím radiového spotu a v některých prodejnách se ve vybraných dnech budou pohybovat policisté, kteří budou nakupující upozorňovat na jejich nepozornost a neopatrnost a s tím spojené riziko možného okradení.
 
Ke kapesním krádežím dochází každodenně, a to zejména v místech, kde se pohybuje větší množství lidí, tedy nejen v nákupních centrech a přilehlých parkovištích, kde lidé zapomínají na to, že jejich auto není trezor, ale i v prostředcích městské hromadné dopravy, na sportovních a kulturních akcí, v restauracích, na nádražích apod.
 
Od začátku letošního roku do 31. října 2014 bylo v České republice zaznamenáno 10.531 případů kapesních krádeží, což je téměř o 3.000 případů méně než ve stejném období v roce 2013. Z celkového počtu případů kapesních krádeží v letošním roce jich více než polovina (5.907) byla zaznamenána v Praze, i zde však došlo k poklesu o to téměř 1800 případů (7.700) než ve stejném období v roce loňského roku.
 
Více informací o preventivně informační kampani „Obezřetnost se vyplatí“ naleznete zde.
 
Preventivní rady a informace k problematice kapesních krádeží naleznete zde.
 
 
 
kpt. Mgr. Bc. Zuzana Součková
Policejní prezidium ČR
28. listopadu 2014

vytisknout  e-mailem