Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zjištěni pachatelé vloupání do objektů

Vloupali se do škol a obecních úřadů 

     Pro přečiny krádeže a poškození cizí věci jsou stíháni muži ve věku 28, 52 let a jeden mladistvý ze Strakonic, 30 letý cizinec, 20 letý z obce u Horažďovic a 19 letá dívka ze Sušice. Dále bylo rozšířeno trestní stíhání 35 a 37 letému muži ze Strakonic pro sedm skutků pokračujícího přečinu vloupání na různých místech na Klatovsku v období od měsíce prosince loňského roku do února letošního roku.
    Uvedení se dopouštěli přečinů krádeže jako spolupachatelé při vloupání do různých objektů.
 V noci z 22. na 23. prosince 2009 vnikli do základní školy v obci na Horažďovicku, kde poškodili dveře a v ředitelně odcizili finanční hotovost a další věci.
    Do budovy obecního úřadu se vloupali v obci u Plánice v noci ze 6. na 7. ledna 2010 a odcizili příruční pokladnu s finanční hotovostí.
 V obci na Plánicku vnikli v noci z 11. na 12. ledna 2010 do budovy obecního úřadu, kde vypáčili dveře v chodbě a vykopli dveře do kanceláří, kde vše prohledali a nic neodcizili. V tomto případě vznikla škoda na zařízení.
Ve stejný den vnikli do budovy městského úřadu v obci na Horažďovicku, kde vypáčili vstupní dveře a z provozovny kadeřnictví odcizili různé věci k úpravě vlasů a z kanceláře odnesli finanční hotovost 400 Kč. V objektu vnikli v prvním patře do dvou kanceláří, kde vše prohledali.
    Po krátké přestávce opět vnikli v době od 20. do 22. února 2010 do objektu základní školy v obci u Sušice a odcizili různé věci.
    V Sušici navštívili v noci z 22. na 23. února 2010 školní objekt a uvnitř odcizili 12 přenosných počítačů, DVD přehrávač a přenosný telefon.
    Po měsíci vnikli do objektu školy v obci u Kašperských Hor, kterou prohledali a odcizili elektrické nářadí.
Celková výše škody činí 362 448 Kč.
 

vytisknout  e-mailem