Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Za záchranu života dostali medaili

PŘEROV - Poděkovat policistům přišel i starosta obce. 

Dnes 8. června 2023 předal ředitel územního odboru Přerov plk. Martin Crha policistce a dvěma policistům ocenění, které jim udělil krajský ředitel za záchranu života. Praporčík Petr Vykoukal si odnesl medaili ředitele Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje I. stupně a jeho dva kolegové nadstrážmistr Kristýna Žloudková a nadstrážmistr Radim Kolařík si převzali stejnou madaili, ale II. stupně. Prvně jmenovaný kolega již tuto medaili ve své sbírce má, protože se koncem loňského roku také podílel na záchraně lidského života. Všichni jmenovaní jsou služebně zařazeni na obvodním oddělení Přerov 1.

Předání tohoto významného ocenění se zúčastnil také starosta obce Horní Moštěnice Ing. Vladimír Martínek, ze které zachráněný muž pochází. Také on ocenil a velmi kladně ohodnotil rychlý zásah policistů, kteří se ocitli v nebezpečné situaci. Jako poděkování za jejich odvážný počin jim předal suvenýry obce a popřál hodně dalších profesních úspěchů.

Medaile jim byly uděleny za záchranu života seniora, kterého nalezli v silně zadýmeném a požárem zasaženém rodinném domě poslední květnový den. Poškozeného nalezli a společnými silami vynesli ven mimo nebezpečí a poskytli mu první pomoc. Svým pohotovým a profesionálním jednáním policisté zachránili lidský život a to bez ohledu na nebezpečí, které jim při zásahu hrozilo.  

Více informací k samotnému zákroku policistů ⇒ https://www.policie.cz/clanek/policiste-zachranili-zivot-869685.aspx

por. Mgr. Miluše Zajícová
8. června 2023

Odkazy do noveho okna

oceňování (1)

oceňování (1) 

Detailní náhled

oceňování (2)

oceňování (2) 

Detailní náhled

oceňování (3)

oceňování (3) 

Detailní náhled

oceňování (4)

oceňování (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem