Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Za krádeže už je ve vazbě

DOMAŽLICKO – Domažličtí kriminalisté sdělili obvinění devětačtyřicetiletému muži z Domažlicka. Ten i přes zákaz řídil motorová vozidla a opakovaně se dopustil několika krádeží nejen na území České republiky, ale i v zahraničí. V pátek byl zadržen, v sobotu byl vzat do vazby. 

Domažličtí kriminalisté zahájili trestní stíhání devětačtyřicetiletého muže z Domažlicka. Toho se podařilo vypátrat dne 3. února 2023 nýřanským policistům v rámci silniční kontroly. Při té totiž zjistili, že je po dotyčném muži vyhlášeno celostátní pátrání a že se jedná o vozidlo, které bylo odcizené v Maďarsku. Muž byl následně zadržen a předán vyšetřovateli z domažlického oddělení obecné kriminality.

Ten dotyčného obvinil hned z několika krádeží, kterých se obviněný dopouštěl opakovaně, pravděpodobně od ledna letošního roku, a to nejen na území České republiky, ale i v zahraničí. Operativně pátrací činností policisté zjistili, že na Hostouňsku odcizil odstavené neuzamčené vozidlo, ve kterém se nacházel pracovní oděv, náčiní a další věci, čímž způsobil škodu ve výši přes 121 tisíc korun. Odcizený automobil následně nechal odstavený u obce Stod. Pár dní poté odcizil další vozidlo na Kdyňsku. Ve vozidle se nacházely dva kusy pánských peněženek s doklady a finanční hotovostí, klíče a nářadí. Odcizením vozidla a věcí tak způsobil škodu přesahující částku 60 tisíc korun.

Uvedeným ukradeným vozidlem poté odjel do Maďarska, kde byl na hraničním přechodu mezi Maďarskou republikou a Rumunskou republikou zastaven a kontrolován hlídkou maďarské policie a odcizené vozidlo mu bylo zabaveno. K návratu do České republiky si obviněný dopomohl taktéž ukradeným vozidlem, které odcizil  v Maďarsku předposlední lednový den, a ve kterém byl právě na začátku měsíce února zastaven a kontrolován nýřanskými policisty. Obviněný muž se dopouštěl i dalšího protiprávního jednání, kdy v několika případech natankoval na benzinových čerpacích stanicích do vozidel palivo a bez zaplacení odjel. Uvedených krádeží se obviněný dopouštěl i přesto, že již byl za takový čin v posledních třech letech potrestán a v měsíci prosinci loňského roku byl podmínečně propuštěn z výkonu trestu.

Dále byl muž policejním komisařem obviněn i ze spáchání pokračujícího přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Uvedeného jednání se obviněný dopouštěl opakovaně, kdy řídil motorová vozidla, ačkoliv mu byl uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

Právě za tyto trestné činy je muž vazebně stíhán domažlickými policisty z oddělení obecné kriminality. O umístění obviněného do vazby rozhodl v sobotu Okresní soud v Domažlicích.

por. Barbora Šmaterová, DiS.
7. února 2023

Odkazy do noveho okna

Odcizené vozidlo

Odcizené vozidlo 

Detailní náhled

Odcizené vozidlo

Odcizené vozidlo 

Detailní náhled

Odcizené vozidlo

Odcizené vozidlo 

Detailní náhled

Odcizené vozidlo

Odcizené vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem