Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vystěhoval a rozprodal vnitřní zařízení a příslušenství pronajatého bytu

Komisařem Služby kriminální policie a vyšetřování Domažlice bylo zahájeno trestní stíhání 31 letého Slováka pro zpronevěru a podvod.  

Komisařem  Služby kriminální policie a  vyšetřování Domažlice bylo zahájeno trestní stíhání 31 letého Slováka, obviněného  ze spáchání trestných  činů  "Zpronevěra"  a "Podvod".

Obviněný měl od měsíce března do listopadu letošního roku vystěhovat  a rozprodat vnitřní zařízení a příslušenství z bytu  v domě v obci  Blížejov,  okres Domažlice, konkrétně automatickou pračku zn. Whirpool, kombinovanou chadničku  s  mrazákem zn. Gorenje, elektrickou sekačku na trávu zn.   Hecht 1300, zahradní  zelenou hadici o délce 20 m a 2  prodlužovací  elektrické  kabely. Tímto porušil sjednané podmínky uzavřené nájemní smlouvy ze dne 29.02.2008, kde bylo dohodnuto, jakým způsobem může  užívat  byt, včetně příslušenství a zařízení.   Majitelce bytu svým jednáním  způsobil škodu téměř 7 000 korun.

Dále měl  v období od 30.10.2008 do 10.11.2008  v  autobazaru v Ohůčově, okres Domažlice,   uzavřít  kupní smlouvu o koupi vozidla zn.  Audi 80. Ve smlouvě se dohodl s majitelem  vozidla na celkové  prodejní ceně ve výši  12 900 korun, kterou měl hradit ve  splátkách a to první splátkou  ke dni 31.10.2008  v částce  3 000 korun a poté měl za povinnost  měsíčně zaplatit částku 3 000 korun. V době uzavření smlouvy neměl   dostatek finačních prostředků na  splácení uzavřené smlouvy,  přesto  vozidlo převzal do svého užívání, a do dnešního dne neuhradil  žádnou dohodnutou částku. Svým jednáním měl majiteli vozidla způsobit škodu téměř 13 000 korun.

Za výše uvedenou trestnou činnost hrozí muži až dvě léta odnětí svobody.

nprap. Vladislava Čejková

 

vytisknout  e-mailem