Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vyšetřování kunovické tragédie pokračuje

ZLÍNSKÝ KRAJ: Motiv činu stále neznáme. 

Tým kriminalistů i nadále pracuje na vyšetřování tragédie, která se odehrála včera v areálu firmy Aircraft Industries v Kunovicích u Uherského Hradiště. Šestapadesátiletý muž tady ve druhém patře jedné z administrativních budov zastřelil dva členy vedení společnosti, jednu ženu postřelil a nakonec obrátil zbraň proti sobě.
Do čtvrteční půlnoci trvalo ohledání místa činu, sbírání stop a jejich dokumentace, policisté vyslechli první svědky. Ve výsleších se pokračovalo i dnes od brzkých ranních hodin. V průběhu pátku se také uskutečnily soudní pitvy všech zemřelých. Závěrečné a oficiální poznatky soudních lékařů budeme mít k dispozici za několik týdnů.
Kriminalisté se snaží vyhodnocovat získané informace a zároveň hledají odpovědi na řadu otázek, například kudy se pachatel dostal dovnitř kunovického areálu. Zjistili jsme, že podle všeho nepřišel hlavním vchodem. Vzhledem k tomu, že v areálu pracoval, znal místa, kudy se do něj dá vstoupit. Sestavujeme také časový scénář celé tragédie, tzn., kdy pachatel začal střílet, na koho a odkud. Kvůli tomu si budeme žádat znalecký posudek s oboru balistiky.
Hlavní neznámou zůstává stále pachatelův motiv. V tomto směru prověřujeme několik variant. Především ty, které se odehrávají na úrovni osobních nebo pracovních sporů.
Oznámení o střelbě v kunovické firmě přišlo na Policii ČR ve čtvrtek 10. listopadu v 11.50 hod.. Další oficiální informace jsou k dispozici zde.
 
11. listopadu 2011, mjr. Ing. Jana Bartíková

Kunovice - příjezd zásahové jednotkyKunovice - příjezd zásahové jednotky

vytisknout  e-mailem