Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Šílený střelec v Kunovicích

ZLÍNSKÝ KRAJ: Muž zavraždil dva lidi a zabil i sám sebe. 

 
 
      O střelbě v areálu kunovické firmy se Policie České republiky dozvěděla ve čtvrtek krátce před polednem. Situaci jeli ověřit policisté z obvodního oddělení, kteří okamžitě informovali o závažnosti případu operační důstojníky zlínské policie. Do Kunovic vyjeli policisté z Pohotovostního a eskortního oddílu zlínského krajského ředitelství, speciálně vyškolení vyjednavači, brněnská zásahová jednotka  a o pomoc jsme požádali také Útvar rychlého nasazení z Prahy, který ale nakonec nebyl potřeba. Zásah byl totiž ukončen před jejich příjezdem.
 
      Vzhledem k rozlehlosti areálu bylo zpočátku velmi komplikované najít místo, kde přesně ke střelbě došlo a nevěděli jsme přesně ani kolik střelců vůbec je. Hlídky prostor uzavřely a policisté pachatele hledali. Podařilo se ho lokalizovat během několika minut. Byl v místnosti, kde právě probíhala porada představenstva, které se účastnilo přibližně patnáct lidí.
 
     Zkušení vyjednavači vyškolení na krizovou komunikaci se snažili s pachatelem navázat komunikaci, a to jak přes mobilní telefon, tak z chodby. To se jim však nepodařilo, proto společně s brněnskou zásahovou jednotkou do místnosti vstoupili. Už však nemohli nic dělat, na místě našli pouze tři mrtvé. Mezi nimi je i pachatel, který podle prvotních informací obrátil zbraň sám proti sobě.
 
     Pachatelem je šestapadesátiletý muž z Uherskohradišťska. Zastřelil dva muže ve věku dvaapadesát a padesát let, oba české národnosti. Jednu ženu lehce zranil, momentálně je hospitalizována v nemocnici. Další lidé byli zabarikádovaní o poschodí níž, pachatel o nich pravděpodobně ani nevěděl. Vše ale zatím nasvědčuje tomu, že si vytipoval konkrétní oběti.
 
     Práce policie na místě pokračuje. Výjezd příslušníků oddělení obecné kriminality zlínského kraje zmapovává situaci, kriminalisté vyslýchají zaměstnance i svědky, ohledávají místo střelby, zajišťují stopy a bez ohledu na to, že je pachatel mrtev, zjišťují také motiv jeho činu. Tím mohou být osobní nebo pracovní spory. Pachatele zatím podezříváme z dvojnásobné vraždy. 
 
     Zasahovalo zde asi šest desítek policistů, z toho čtyřiadvacet příslušníků zásahové jednotky. K ohledání jsme přizvali také lékaře z ústavu soudního lékařství z Olomouce. Kriminalisté budou zadávat několik znaleckých posudků, například z oboru zmíněného soudního lékařství či z oboru balistiky. Pro dokumentaci místa používají sférickou panoramatickou fotografii. Proto oficiální výsledky našeho vyšetřování opřené o posudky znalců bude možné zveřejnit až za několik týdnů či měsíců.
 
    mjr. Ing. Jana Bartíková, 10.11.2011
 
 

vytisknout  e-mailem