Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do vozidla

Pachatele zlákaly odložené věci 

Věci odložené uvnitř vozidla zn. MAZDA 323  zlákaly neznámého zloděje  v neděli 12. dubna  odpoledne.  Vůz s odloženou sportovní taškou, kolečkovými bruslemi, sportovními chrániči, CD nahrávkami, CD přehrávačem a plechovou dózou s drobnými mincemi  objevil  na parkovišti u hřbitova v obci Holoubkov. Odcizením zmiňovaných věcí způsobil majitelce škodu přesahující v celkové částce 25 tisíc korun.
Pachatelům je znám fakt, že mnoho řidičů ponechá  své vozidlo na parkovišti  bez dohledu a přitom na sedadlech ponechá odložená příruční zavazadla, kabelky a tašky.  Je jen otázkou nepatrné chvilky, která mu stačí k vloupání do vnitřních prostor  a následné krádeži.
 
Možnost vykradení vozu nelze nikde vyloučit. Před vloupáním jej nelze ani  účinně zabezpečit.  Riziko vykradení však lze minimalizovat. Pokud nebudeme nechávat věci byť nepatrných hodnot na odiv pachatelům, naše vozidlo si nemusí vybrat. Důvod je zřejmý -nebude viditelná žádná kořist.
Jelikož se policisté s obdobnou trestnou činností setkávají v průběhu celého roku, sestavil  pro veřejnost několik preventivních rad, které nemusí vždy pachateli zabránit v jeho jednání, ale mohou jej zejména odradit a pravděpodobnost vykradení minimalizovat :
  
  •        auto vždy zamykejte, zavřete řádně okénka, zavazadlový prostor
  •        nenechávejte klíčky, náhradní klíčky, doklady od vozu a další důležité doklady v autě
  •        nenechávejte žádné věci na viditelném místě ve vozidle
  •        využijte zabezpečení, kterým jsou vybavena autorádia (odnímatelné panely, karty ....)
  •        uvažujte o instalaci vhodného autoalarmu nebo jiného zabezpečovacího systému

 

 
 

vytisknout  e-mailem