Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do vozidel

Auta napadena v Mýtě a Volduchách 

 

O faktu, že "auto není trezor", se opět přesvědčilo několik poškozených v obci Mýto a Volduchy.  Odložili si  svá zavazadla na zadní sedadla ve vozidle a odešli. Když se po několika minutách vrátili k vozům, našli rozbitá okna a prázné vozy, bez tašek.
Prvním napadeným se stal vůz značky NISSAN Almera, který pachatel "navštívil" po rozbití skleněné výplně okna mezi 11.35 a 11.45 hodin dopoledne 22. března. Zatím neznámý pachatel odcizil ze sedadla hnědou aktovku  s klíči, diktafonem a doklady. Další automobily byly tohoto dne vykradeny mezi 14.30 a 14.50 hod. Pachatel odcizil tašky, kufříky a batohy z vozidel značek KIA Sorento a FORD Mondeo. Poškozeným tak zmizely nejenom doklady a písemnosti, ale i  klíče,  kapesní počítač, finance a další věci. Celkové škody, které byly popsaným jednáním způsobeny, byly vyčísleny na více jak 40 tisíc korun.
Policisté v souvislosti s uvedenými případy opětovně apelují : možnost vloupání do vozidla lze minimalizovat velice  snadným a jednoduchým opatřením, které  snadno dokáže zrealizovat osoba dětského i dospělého věku. Postačí svá zavazadla odstranit z  pachatelova dohledu a nenechávat je ve voze na sedadlech. Jelikož se jedná o krok, který není finančně vázán žádnou sumou peněz,  je dosažitelný pro každého.  Naopak jím předejdeme spoustě nákladů nutných na opravu  oken vozu a ztrátě času, který je potřebný pro opatření nových dokladů.
 

nprap. Jana Tomková
23.3.2011

vytisknout  e-mailem