Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do garáže

Pachatel šel po motorkách 

     Včera 14. února 2013 v době od jedné hodiny v noci do půl osmé ráno se vloupal zatím neznámý pachatel do dvougaráže na Touškovsku. Zloděj přestřihl drátěné oplocení v zadní části pozemku a vnikl dovnitř. U dvougaráže vypáčil dvoukřídlá vrata a otevřel je. Uvnitř však dle všeho nenašel co hledal, a tak nic neodcizil. Tímto však jeho řádění neskončilo a šel zkusit "štěstí" na vedlejší pozemek. Stejným způsobem jako v předchozím případě vnikl do garáže, odkud odcizil dva motokrosové motocykly tovární značky Kawasaki, plast-kevlar nákrčník, motokrosovou přilbu, motokrosové boty, pásnké jízdní kolo, motorovou pilu a tři kusy kol na různé druhy motorek. Škodu majitel vyčíslil na více než tři sta tisíc korun. Policisté případ kvalifikovali jako přečin krádež a porušování domovní svobody, na místě zajistili maximální počet stop a pop achateli i odcizených věcech intenzivně pátrají.
     Zajímavostí je, že majitel motocyklů měl zveřejněný inzerát na prodej právě odcizených motorek. Pár dní před krádeží se mu ozval nějaký muž, který měl o inzerované zboží zájem. Důvěřivý majitel mu sdělil všechny požadované údaje, včetně adresy a přesné cesty, jak se k nim dostane. Strážci zákona prošetřují i tuto verzi, jestli tyto dvě věco nemají nějakou souvislost. 
     Policisté by chtěli upozornit všechny občany, aby byli obezřetní a podrobné informace o inzerovaném zboží a hlavně cesty, kde zboží najdou, nesdělovali.

nprap. Ivana Telekešová, DiS.
15. února 2013

 

vytisknout  e-mailem