Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupání do domů a bytu objasněno

Obviněný skončil ve vazbě 

Páchání  trestné činnosti zamezila vazba.
 
V červenci a počátkem srpna došlo na Chrudimsku ke  krádežím vloupáním do dvou domů, bytu a restaurace. Policisté kriminální služby společně s policisty obvodního oddělení v Chrudimi se těmto případům intenzívně věnovali. Celková způsobená škoda činí téměř 60.000 Kč.
Dne 5. srpna 2009 byl jako pravděpodobný pachatel této trestné činnosti zjištěn 21letý mladík.  Po předchozím souhlasu státního zástupce byl mladík zadržen a umístěn v policejní cele. Následující den bylo proti mladíkovi zahájeno trestní stíhání pro trestný čin krádež a trestný čin porušování domovní svobody.
  • Policejní komisař mladíka viní z  vloupání do domu ve Slatiňanech, kde odcizil dva mobilní telefony, přehrávač  MP3, notebook a digitální fotoaparát. Z vloupání do bytu v Husově ulici v Chrudimi , odkud ukradl šperky a z vloupání do domu v Gorkého ulici v Chrudimi, kde odcizil obrazy. 
Policisté také podali návrh na vzetí do vazby. Ten však nebyl akceptován a mladík byl ze zadržení dne 6. srpna v odpoledních hodinách propuštěn na svobodu.
Po propuštění ze zadržení však nenapravitelný mladík páchal trestnou činnost na Chrudimsku dále. 
  • Počátkem srpna v  jednom obchodním domě v Chrudimi ukradl web kameru i s instalačním CD nosičem.
  • V noci ze 6. na 7. srpna 2009 se vloupal do restaurace v ulici ČSA  v Chrudimi. Zde odcizil peněženku s finanční hotovostí, 82 krabiček cigaret, zapalovače, čokolády. Uvnitř restaurace také poškodil dva výherní automaty. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 13.000 Kč. 

V pondělí  ( 24.8.2009) policisté rozšířili trestní stíhání obviněného  pro pokračující trestný čin krádeže. Obviněný mladík si trestnou činností opatřoval prostředky k obživě. Protože je důvodná obava, že  v případě ponechání na svobodě,  bude pokračovat v páchání trestné činnosti, byl na návrh státního zástupce  dne 25.8.2009 v odpoledních hodinách vzat  Okresním soudem v Chrudimi do vazby. Policisté mladíka eskortovali do Vazební věznice v Hradci Králové.
Původní článek zde.

nprap. Věra Hamáčková
26.8.2009

vytisknout  e-mailem