Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Objasnění krádeží v domech a bytě

Během července vykradl dva domy a byt 

Chrudimští policisté zjistili podezřelého 21letého muže, cizího státního příslušníka, který má na svědomí vloupání do dvou domů ve Slatiňanech a v Chrudimi a jednoho bytu v Chrudimi. Ke krádežím docházelo během července 2009.
Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování v Chrudimi zahájil trestní stíhání pro trestný čin Krádež a trestného činu Porušování domovní svobody. Mladík byl zadržen dne 5.7.2009 ve večerních hodinách a umístěn do policejní cely. Policejní komisař navrhl vzetí obviněného do vazby, to však státní zástupce neakceptoval a rozhodl, že mladík má být ze zadržení propuštěn. Na základě tohoto rozhodnutí byl zadržený po sdělení obvinění  dne 6.8.2009 propuštěn na svobodu.
Policie mladíka viní z toho, že dne 12. července 2009 vnikl na pozemek domu ve Slatiňanech. Oknem se dostal do skladu domu a poté měl již volný pohyb po celém objektu. Z dílny odcizil motorovou pilu, v kuchyni fotoaparát a z obývacího pokoje notebook a fotoaparát.
Dne 24. července 2009 vnikl balkónovými dveřmi do bytu v panelovém domě v Chrudimi v Husově ulici. Celý byt prohledal a do igelitové tašky si připravil ukradené DVD, knihy a zlaté šperky. Byl však při krádeži vyrušen.
Dne 27. července po půlnoci se vloupal do domu v Chrudimi v Gorkého ulici, když majitel spal v ložnici. Celý dům prošel, prohledal a odcizil obrazy a rádio. Aby toho nebylo málo,ukradl ještě v jednom obchodním domě v Chrudimi dne 5.8.2009 v odpoledních hodinách z regálu vystavenou web kameru Genius, včetně návodu a instalačního CD. Odcizené zboží pronesl přes informace bez zaplacení. Krádežemi způsobil obviněný celkovou škodu ve výši 46.000 Kč.
nprap. Věra Hamáčková
7.8.2009
Odkazy do noveho okna

připravené věci k odcizení

připravené věci k odcizení 

Detailní náhled

připravené věci k odcizení1

připravené věci k odcizení1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem