Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do domu

V Klatovech 

     Jedno z nejčastějších přístupových míst zdolal zatím neznámý pachatel v Klatovech, aby vnikl do rodinného domu v ulici K Zaječímu vrchu. Poté, co rozbil skleněnou výplň sklepního okna, vnikl včera v blíže nespecifikovanou dobu zřejmě v průběhu dopoledne  do jeho vnitřních prostor a následně pak i do prostor obytných. Prohledal několik pokojů a odcizil šperkovnici se šperky a finanční hotovost. Způsobené škody byly na místě činu odhadnuty na částku dosahující skoro na 40 tisíc korun. 
     Po pachateli nyní intenzivně pátrají policisté obvodního oddělení Klatovy pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. V souvislosti s probíhajícím šetřením přivítají jakákoli svědectví, která by mohla přispět k objasnění případu. Žádají svědky, kteří by mohli zaznamenat jakékoli podezřelé chování neznámých osob, či pohyb podezřelého vozidla ve zmiňované ulici dne 5. března 2012 v době od 6.30 do 13.30 hodin, aby se přihlásili na telefonní číslo 974 334 654, nebo linku 158.

     Majetkové trestné činy jsou  oblastí policejní práce, která zaujímá ve svém rozsahu nejobsáhlejší část.  Možnost vloupání do obytných objektů lze eliminovat a pozornost věnovat zejména zabezpečení vstupních částí domu. Častou "cestou" pachatelů bývají právě sklepy a přízemí. Tato vstupní místa lze chránit pomocí mříží, bezpečnostní fólií, či skel, různým kováním, nebo uzamykatelnými uzávěry apod.. Vyšším stupněm ochrany  pak může být elektrická zabezpečovací signalizace, či kamerový systém. K nalezení odcizených věcí pak může policistům pomoci jejich přesný popis, výrobní čísla, různé  markanty, nebo fotografie. Není od věci připomenout, že pachatelům mnohdy napomáhá i lhostejnost lidí vůči svému okolí. Je velmi důležité všímat si dění kolem sebe a pokud není něco v pořádku, zavolat policii.

nprap. Bc. Jana Tomková
6.3.2012

vytisknout  e-mailem