Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupali se do vozidel

Lapku zadrželi policisté 

 Plzeňští policisté prošetřují od víkendu čtyři případy vloupání do vozidel.
 První vloupání přišel oznámit mužům zákona z obvodního oddělení Plzeň – Doubravka 40letý muž z Plzně. Ten služební dodávku značky Mercedes Viano zaparkoval na zahradě svého domu . V pátek ráno zjistil, že mu někdo poškodil kliku pravých dveří a centrální zamykání vozidla. Prohlídka interiéru odhalila krádež navigace včetně příslušenství a autorádia. Celková škoda se vyšplhala na 40 tisíc korun.
 Dodávkové vozidlo značky Mercedes Sprinter navštívil v noci z pátku na sobotu dosud neznámý pachatel. Auto zaparkoval jeho majitel v Plzni na Doubravce. Následující den se k němu vrátil a všiml si rozbitého okna pravých předních dveří.  Vůz tedy prohledal a zjistil, že mu chybí navigace za 10 tisíc korun.
 Další okradený, 31letý muž, který má trvalý pobyt hlášen v Plzni, zjistil vloupání do firemního vozu mercedes v sobotu ráno. Jemu někdo vyřízl okno pravých předních dveří a vnikl dovnitř.  Z auta si odnesl navigaci za bezmála 10 tisíc korun.
 Po pachatelích i odcizených věcech nyní pátrají policisté z obvodního oddělení Plzeň – Doubravka. Všechny tři případy kvalifikovali jako trestný čin krádež.
 Případ pokusu vloupání do vozidla prošetřují od včerejšího večera policisté ze třetího městského obvodu.  Na tísňovou linku 158 volala nějaká žena, že se na parkovišti ve středu města někdo snaží vniknout do vozidla značky Nissan Navara. Operační důstojník ihned vyslal na místo hlídku. Lapka na místě už nebyl, ale k policistům přišel nějaký muž s tím, že viděl, co se děje a přidal i popis pachatele. Muži zákona začali prohledávat okolí a o pomoc poprosili i další policisty. O chvilku později uniformovaní strážci zákona zahlédli na Americké třídě muže, který odpovídal popisu. Ten se, jakmile uviděl policejní vozidlo, schoval za keř a když hlídka zastavila, opustil svůj úkryt a odcházel pryč. Policisté muže vyzvali, aby se zastavil a předložil jim občanský průkaz. Zjistili, že jde o 28letého muže, který má trvalý pobyt hlášen v Plzni. Plzeňana poté odvezli na obvodní oddělení Plzeň – střed k podání vysvětlení a věc nadále prošetřují.
 Plzeňští policisté šetří za první čtyři měsíce letošního roku celkem 452  případů krádeží věcí z vozidel. Uniformovaní muži zákona se proto obracejí na širokou veřejnost s tím, aby si každý občan důsledně hlídal své věci a při každém odchodu od vozidla jej řádně uzamkl. Rozhodně by nikdo neměl ve vozidlech nechávat žádné věci. Příležitost dělá zloděje a automobil není trezor. Položená taška na sedadle či viditelně umístěná navigace můžou přilákat nejednoho nevítaného návštěvníka.

nprap. Simona Čejková

vytisknout  e-mailem