Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Rychnovsku

Alkohol, domácí hádky, hospodské roztržky  

O uplynulém víkendu měli policisté rychnovského regionu opět plno práce. Různé akce v duchu mikulášské nadílky se odehrály bez potíží. Policisté řešili dopravu, šetří vloupání, přestupky proti majetku a usměrňovali domácí i hospodské rozepře.

Rychnovským kriminalistům se podařilo objasnit sérií krádeží na Rychnovsku.

Dobrušští policisté šetří případ vloupání do rekreační chalupy na Dobrušsku. Zloděj vnikl do objektu, kde vše prohledal a odnesl si televizor, set top box a navíc poškodil vstupní dveře. Majiteli vznikla škoda za více než 7.000 korun.

O víkendu se policistům podařilo zadržet dvě osoby v celostátním pátrání. Sedmadvacetiletého muže policisté po vyslechnutí propustili. Druhý hledaný neměl již takové štěstí. Třicetiletý muž nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody. Rychnovští kriminalisté ho zdrželi a převezli do vazební věznice v Hradci Králové.

Skupina dopravních nehod Rychnov nad Kněžnou vyjížděla v sobotu ke třem dopravním nehodám. Ve dvou z nich figuroval alkohol.
Alkohol za volantem
 
Policisté obvodních oddělení územního odboru Rychnov nad Kněžnou ve spolupráci s městskými strážníky jednotlivých měst Rychnovska a sociálními pracovníky připravili akci zaměřenou na požívání alkoholu u mladistvých osob. Zkontrolovali desítky mladistvých a desítky restauračních zařízení. U sedmi mladistvých skončila orientační dechová zkouška s pozitivním výsledkem.
Mládež a alkohol

Značná část přestupků se odehrála na úseku dopravy. Řidiči nepoužívají pásy a nevozí úplnou povinnou výbavu.

Dva zloději si chtěli odvést železný šrot z bývalé výrobní haly na Skuhrovsku. Dopustili se tak přestupku proti majetku a za jejich čin je policie po zásluze „potrestala“ pokutou.
Týnišťští policisté šetří krádež peněženky, kterou si majitel odložil v jídelně na stole. Vznikla mu tak škoda 400 korun.

Alkohol stál také za řadou hádek jak v domácím prostředí, tak v restauracích. O víkendu policisté vyjížděli k pěti přestupkům proti občanskému soužití.
Kosteleckou hlídku policistů vyslal do jednoho z místních barů v sobotu o půl sedmé ráno operační důstojník. Host v podnapilém stavu obtěžoval další klienty zařízení. Jeho ataky vyústily ve vzájemné napadání hostí. Policisté agresivního muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici do Hradce Králové.
V sobotu ráno žádala pomoc týnišťské policie žena, kterou po hádce ve společné domácnosti manžel slovně napadal a choval se k ní velmi hrubě.
Týnišťská policie šetří od soboty další přestupek proti občanskému soužití. Žena si přišla stěžovat na neznámou osobu, která jí od října do sobotního dne dělá různé naschvály. Někdo jí zalepuje zámek u poštovní schránky. Pak poškozená našla čirou tekutinu pode dveřmi a nakonec štěrk v kočárku. V sobotu ženě došla trpělivost a obrátila se na policii.
Alkohol byl zřejmě důvodem rozepře mezi obyvateli jedné z kosteleckých ubytoven. Podnapilý muž žádal pomoc policie poté, co jej údajně zbili jemu neznámí lidé na ubytovně v jeho pokoji. Utrpěl drobné poranění rtu a ošetřil jej lékař chirurgické ambulance rychnovské nemocnice.
K rozepři, která se odehrávala v  restauraci na Vamberecku, vyjížděla v neděli hlídka místních policistů. Jeden z hostů tu napadl druhého. U slov jen nezůstalo, padla i nějaká rána. Jeden z aktérů utrpěl zranění v oblasti obličeje.

nstržm. Šárka Ehlová
6. prosince 2010

 

vytisknout  e-mailem