Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

V Plzni proběhlo taktické cvičení

PLZEŇ - Dnešního dne proběhlo v areálu plzeňské věznice taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému. 

Předmětem cvičení byla simulovaná „Vzpoura na pracovišti odsouzených osob“. Cílem cvičení bylo procvičit vzájemnou spolupráci a koordinaci činností a postupů při zásahu složek integrovaného záchranného systému v podmínkách mimořádné události, dále zdokonalit a prohloubit spolupráci základních složek IZS a Vězeňské služby ČR a ověřit funkčnost nastavených postupů a komunikačních toků.  

Námětem cvičení bylo, že na pracovišti vězněných osob v areálu věznice dojde k hromadnému narušení vnitřního pořádku a bezpečnosti ze strany vězňů. Na pracovišti se přitom nachází 50 osob. Vězni následně v hale založí požár. Personál se snaží osoby z místa evakuovat, část vězňů ovšem odmítá výrobní prostor opustit a začnou se aktivně bránit. Dojde ke zranění dvou osob, kdy jedna osoba je na místě usmrcena. Na místo jsou vyslány síly a prostředky složek integrovaného záchranného systému. V průběhu řešení mimořádné události dochází k barikádové situaci s následným krizovým vyjednáváním.

V rámci taktického cvičení policistů je velice důležité mít zpětnou vazbu, a to zejména proto, aby se prověřila rychlost a včasnost zásahu, a v neposlední řadě i jeho taktika.

Cvičení potvrdilo, že složky integrovaného záchranného systému a složky vězeňské služby fungují na vysoce profesionální úrovni, ale především, že jsou schopné spolu efektivně komunikovat a koordinovat svou činnost.

nprap. Michaela Raindlová
2. prosince 2022

vytisknout  e-mailem