Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Výzva dopravních policistů

Žádají svědky o pomoc 

Dopravní nehodu vyšetřují od pátku 17. července 2009 rokycanští dopravní policisté. K té došlo před 14tou hodinou na parkovišti v ulici Sladovnická za obchodním domem Norma v Rokycanech.  Řidič červeného vozidla zn. ŠKODA Felicia vycouvával z řady zaparkovaných vozidel a přitom zřejmě přehlédl za sebou jdoucí chodkyni. Následně došlo k nárazu do chodkyně, která  byla sražena na štěrkový povrch parkoviště.  Řidič osobního vozu vystoupil a hodlal chodkyni odvézt k ošetření, což nejprve odmítla, ale po  zhoršení svého stavu s tímto souhlasila. Nastoupila proto do vozu svého známého a  neznámý řidič s červenou felicií jel před nimi k chirurgické ambulanci, aby jim ukázal cestu. Na místě pak ještě pomohl chodkyni vystoupit z vozu a z místa odjel, aniž by věc ohlásil, nebo sdělil své osobní údaje. Nehoda byla následně oznámena ošetřujícím lékařem.

Policisté žádají  neznámého řidiče, nebo další svědky, kteří by  pomohli objasnit nehodový děj, či poskytnout další důležité informace k nehodě, nechť se přihlásí na bezplatnou telefonní linku 158, nebo telefonní čísla dopravního inspektorátu 974 335 256/251.

Nová právní úprava šetření dopravních nehod, která je účinná od 1. ledna letošního roku  stanoví  podmínky, kdy řidič nemá povinnost dopravní nehodu hlásit Policii ČR. Toto platí pouze pro případy, že :

  • zjevná škoda na některém ze zúčastněných  vozidel nebo  přepravovaných věcech nepřesahuje 100 000,- Kč
  • nedošlo ke zranění nebo usmrcení osoby
  • nevznikla hmotná škoda na jiném majetku další osoby ( např.  škoda na komunikaci, na budově,  na dopravním značení ...apod.)

Policii ČR  volejte, pokukd :

  • není splněna některá z výše uvedených podmínek
  • nemůžete zabezpečit obnovení provozu na komunikaci

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem