Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Výtržnictví a krádež

SUŠICE - Pachatel v obchodě ukradl zboží, a poté fyzicky napadl pracovníka. 

Policisté z obvodního oddělení v Sušici prověřovali krádež zboží v obchodě i následné fyzické napadení. Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření pětašedesátiletý muž z obce na Sušicku ze spáchání přečinů krádež a výtržnictví.

Dne 3. února letošního roku přišel muž do obchodu v Sušici na ulici Hrádecké. V 18.40 hodin odcizil po dvou kusech másla,  sýry, balení s masem a jedno tekuté koření v celkové hodnotě 381 Kč, které uschoval pod bundu i do kapes oblečení.

Před pokladní zónou byl přistižen pracovníkem obchodu, vydal odcizená másla i sýry a s dalším zbožím prošel bez úhrady. Pracovník se snažil muže přesvědčit, aby vydal další odcizené zboží, což neučinil a byl vyzván, aby počkal na příjezd policistů. Podezřelý počal strkat tělem do muže, rukama jej chytil za ruku i krk a chtěl opustit obchod, ale v jeho počínání mu bránil i další personál, kdy mu z bundy vypadlo odcizené zboží.

Pachatel fyzicky napadl pracovníka rukou sevřenou v pěst dvakrát do hlavy a nohou mu dupal na dolní končetinu. Personálem byly uzamčeny vchodové dveře, do kterých pachatel třikrát narazil tělem, a poté setrval až do příjezdu policistů, kteří jej zajistili v 18.50 hodin.

Policisté zjistili, že muž byl podle dvou rozsudků soudů odsouzen a potrestán za výtržnictví.

Podle lékařské zprávy pachatel muži způsobil lehká zranění a tento nebyl omezen na obvyklém způsobu života.

  

nprap. Dana Ladmanová

20. dubna 2022

vytisknout  e-mailem