Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vyhodnocení dopravně bezpečnostní akce

PLZEŇSKÝ KRAJ - Bylo zkontrolováno skoro 1500 vozidel, u každého třetího byl zjištěn přestupek. 

     Během minulého týdne realizovali policisté z Plzeňského kraje dopravně bezpečnostní akci, při které se zaměřili zejména na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Při kontrolách byl samozřejmě brán zřetel i na dodržování dalších ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, pátrání po osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech. Během týdne se do akce zapojilo 197 policistů z dopravní a pořádkové služby.
     V době od 10. do 16. března 2014 bylo zkontrolováno celkem 1427 vozidel. Při těchto kontrolách odhalili policisté 403 přestupků v dopravě, za které v 381 případech uložili blokové pokuty (v celkové výši 115.200,- Kč) a 22 přestupků oznámili dle věcné příslušnosti k vyřízení správnímu orgánu.
     Jak akce ukázala, používání bezpečnostních pásů je pro některé motoristy zřejmě problémem. V 83 případech je řidiči, či jejich spolujezdci nepoužili a v jednom případě bylo zjištěno i nepoužití dětské autosedačky (74x nepoužití vpředu, 10x nepoužití vzadu). V 76 případech řídili motoristé vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu. Problém dělala řidičům i stanovená rychlost jízdy, v 65 případech ji řidiči překročili. Do „sítě“ policejních hlídek spadli i dva motoristé pod vlivem alkoholu. Na displeji detekčních přístrojů se u nich objevila hodnota nepřesahující jedno promile alkoholu, proto se bude jejich jednáním zabývat správní orgán.
 
por. Bc. Jana Tomková
17.3.2014

 

vytisknout  e-mailem