Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Tachovští policisté hledají svědky

TACHOVSKO - V uplynulých dnech ujela řada řidičů od nehod, které způsobili.  

     Tachovští dopravní policisté hledají svědky několika nehod, které se v uplynulých dnech staly na Tachovsku.
     První nehoda se stala 30. listopadu letošního roku kolem 11:30 hod. v obci Stříbro u obchodního domu Penny market. Místní komunikaci mezi parkovacími boxy tam přecházela 70letá žena, do které narazilo vozidlo Fiat Doblo. Řidič na místě zastavil, chodkyni, která uvedla, že není zraněná a na místo policii nepožadovala, předal kontakt na sebe a z místa odjel. Žena pak dopravní nehodu oznámila dodatečně. Výpovědi účastníků se v tomto případě rozcházejí.

     Druhá nehoda se stala mezi 8. a 13. prosincem letošního roku v Tachově. V Rokycanově ulici poškodil dosud neznámý řidič s nezjištěným vozidlem fasádu rodinného domu č. pl. 144 a z místa nehody ujel.

     Další nehoda, kdy se policisté obracejí s žádostí o pomoc na veřejnost, se stala 11. prosince kolem 8:00 hod. na silnici II. třídy číslo 230. Ve směru od Stříbra na obec Ostrov u Stříbra. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že mírnou pravotočivou zatáčku měl projíždět neznámý řidič, který se levým zpětným zrcátkem střetl s protijedoucí nákladní soupravou. Neznámý řidič na místě po střetu nezastavil a ujel.

     Obdobná nehoda se stala i 14. prosince, tentokrát na Tachovsku u obce Staré Sedliště. Po silnici II. třídy číslo 198 jel neznámý řidič ve směru od obce Mlýnec na obec Úšava. Řidič měl při projíždění levotočivé zatáčky přejet částí vozidla do protisměru, kde došlo ke střetu s levým zpětným zrcátkem protijedoucího nákladního vozidla Iveco. Nárazem bylo zrcátko poškozeno a část byla odmrštěna na za ním jedoucí vozidlo Mercedes, čímž došlo k poškození čelního skla vozidla. Neznámý řidič na místě nezastavil a pokračoval dál v jízdě. Dle zjištěných informací by se mělo jednat o nákladní vozidlo bílé barvy se skříňovou nástavbou.

     Poslední nehoda se stala 14. prosince v Tachově. V Hornické ulici před bytovým domem č. p. 1636 poškozená postavila na stojan svůj motocykl značky Piaggio kolem 17:00 hodiny. Krátce před 18:30 hod. motocykl nalezla ležet na zemi na prvém boku. V tomto případě není zřejmé, zda k pádu motocyklu došlo po střetu s neznámým vozidlem či jiným způsobem.

     Tachovští dopravní policisté žádají občany, kteří by mohli poskytnout informace k uvedeným nehodám, jež by napomohly jejich řádnému prošetření a ustanovení viníků, aby se jim ozvali na tel.: 974 337 266, 974 337 251. Informace mohou sdělit také na tel.: 974 322 015 nebo na linku tísňového volání 158.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
18. 12. 2015

vytisknout  e-mailem