Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči jezdili pod vlivem alkoholu

Někteří z nich havarovali  

     Tachovští dopravní policisté během víkendu šetřili několik dopravních nehod, ve dvou případech zjistili, že řidiči jeli pod vlivem alkoholu. K první nehodě, která se stala na komunikaci mezi obcemi Tisová a Staré Sedliště, vyjížděli policisté kolem 19:30 hodin. Na rovném úseku komunikace zde došlo k bočnímu střetu dvou osobních vozidel. Sedmadvacetiletý řidič vozidla Peugeot jel při střetu komunikace a levým zpětným zrcátkem narazil do protijedoucího osobního vozidla Volkswagen Passat. Po střetu řidič peugeotu strhl řízení vozidla a uvedl jej do smyku. Následně vyjel vlevo mimo komunikaci, kde havaroval. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Provedená dechová zkouška byla pozitivní u řidiče vozidla Peugeot. Přístroj naměřil hodnotu 1,36 promile alkoholu, opakovaným měřením byla zjištěna hodnota 1,21 promile alkoholu. Policisté při lustraci navíc zjistili, že podnapilý řidič není držitelem žádného řidičského oprávnění a že mu okresní soud vyslovil zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel do listopadu roku 2014. Ani vozidlo, se kterým muž jel, nebylo v pořádku. Mělo totiž neplatnou technickou kontrolu a emisní měření. Lékařské vyšetření a odběr krve podnapilý řidič odmítl. Policisté mu další jízdu zakázali a následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
     Druhá nehoda se stala v neděli 16. prosince letošního roku kolem 5:30 hod. na komunikaci mezi Borem a Přimdou. Vlivem opilosti tam nezvládl řízení vozidla Audi 46letý cizinec, který na rovném úseku komunikaci vyjel vpravo mimo silnici, kde přední částí vozidla narazil do kmene stromu. Při dechové zkoušce přístroj naměřil hodnotu 1,59 promile alkoholu, při opakovaném měření byla zjištěna hodnota 1,68 promile alkoholu. Na základě pozitivních výsledků se řidič podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. I tomuto řidiči policisté zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 
     Dalšího řidiče, který řídil pod vlivem alkoholu, zastavili stříbrští policisté v obci Kladruby. Jedenadvacetiletý muž při kontrole nadýchal 1,90 promile alkoholu, výsledek druhé dechové zkoušky byl vyšší, a to 1,96 promile alkoholu. Mladý muž navíc není držitelem žádného řidičského oprávnění, vozidlo nemělo platnou technickou kontrolu a emisní měření a nemělo zákonné pojištění. Mladému muži, který se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve, policisté zakázali další jízdu a následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
por. Bc. Dagmar Jiroušková
17. 12. 2012
 

vytisknout  e-mailem