Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pachatel obviněn

Neustále zaměstnává policisty 

             Z přečinů pojistného podvodu, úvěrového podvodu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání byl obviněn 25 letý muž z obce u Klatov. Od měsíce června do srpna letošního roku v deseti případech v různých prodejnách na Klatovsku a Domažlicku požádal prostřednictvím smluvních partnerů o poskytnutí úvěrů. Při uzavírání úvěrových smluv se vydával za jiné osoby a předkládal občanské průkazy jiných mužů, uváděl smyšlené zaměstnavatele i výši příjmů. Na základě těchto údajů byl v pěti případech poskytnut úvěr na nákup spotřebního zboží a osobního motorového vozidla zn. VW Passat. Poskytnuté úvěry nejsou řádně spláceny.
Dále, kdy se vydával opět za jinou osobu, sjednal a uzavřel s pojišťovací společností smlouvu na pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla, kterou i podepsal a částka nebyla do současné doby uhrazena. Obviněný muž způsobil škodu ve výši 214 154 Kč.
Policií bylo dále zjištěno, že ve třech případech řídil motorové vozidlo, i když má podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce března 2010 na dobu 18 měsíců.
 
     Dne 14. listopadu 2010 ve 13.20 hodin pachatel v obchodním domě v Klatovech odcizil zboží v hodnotě 839 Kč, které pronesl pokladním prostorem bez úhrady. Na místě byl zadržen pracovníkem ostrahy objektu a byla přivolána hlídka strážníků. Muž byl převezen na obvodní oddělení Klatovy. Šetřením policisté zjistili, že za trestný čin krádeže byl muž v posledních třech letech odsouzen a potrestán.
     V sobotu 20. listopadu v 10.00 hodin navštívil další obchodní dům v Klatovech a odcizil telefonní kartu v hodnotě 200 Kč a prošel pokladnou bez zaplacení, ale byl kontrolován pracovníkem ostrahy. Pracovníci obchodního domu přivolali policejní hlídku a muž byl opět převezen na obvodní oddělení Klatovy.
     V pondělí 22. listopadu 2010 ve 23.45 hodin v Klatovech v domě na chodbě v ulici Křížové pachatel vytrhl z ruky poškozenému muži z Domažlicka peněženku, ve které byla finanční hotovost a osobní doklady muže a utekl. Poškozený odcizení peněženky oznámil na obvodní oddělení Klatovy a policisté následně nedaleko uvedené lokality v úterý 23. listopadu v 0.01 hodin zadrželi 25 letého muže z obce u Klatov, který uvedl, že peněženku včetně peněz vyhodil v parku do křoví, kde byla policisty nalezena.
Muž je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže.

nprap. Ladmanová Dana

23.11.2010

vytisknout  e-mailem