Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Odcizení peněženek

PLZEŇ - V období od 21. do 24. srpna 2022 došlo ve třech případech a na různým místech v Plzni k nahlášení krádeže pánské peněženky s uloženou finanční hotovostí, které si jejich majitelé řádně nezabezpečili. Policisté ve všech případech pátrají po totožnosti pachatelů. 

Absence obezřetnosti se ve třech případech nevyplatila poškozeným, kteří se v době od 21. do 24. srpna 2022 obrátili na policisty s tím, že došlo ke krádeži jejich peněženek s obsahem osobních dokladů, platebních karet a uloženou finanční hotovostí. Pachatel ve všech případech využil nestřeženého okamžiku řádně nezabezpečených osobních věcí, které skončily v jeho rukou.

V prvním případě se zloděj dostal dne 21. srpna v době od 13 do 14 hodin v centru města do nezabezpečené skříňky v jedné posilovně, kde měl poškozený uloženou peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí ve výši 24 tisíc korun a 50 Eur. 

Ve druhém případě se pachatel dne 24. srpna v době od 9.30 do 10.45 hodin dostal do volně přístupného obytného domu v Plzni na Lochotíně, v jehož suterénu z prostoru skladu odcizil z kapsy volně odložených kalhot pánskou peněženku s osobními doklady, platební kartou a s uloženou drobnou finanční hotovostí.

Ve třetím případě policisté prověřovali dne 24. srpna v době od 12 do 18 hodin nahlášené oznámení o krádeži v Plzni na Borech, kde z odloženého batohu v nezabezpečené skříňce na hale jedné firmy zmizela poškozenému volně odložená peněženka s osobními doklady, průkazem ke zbrani, zbrojním průkazem a uloženými penězi ve výši 50 tisíc korun.

Ve všech případech vedou policisté trestní řízení a pátrají po totožnosti pachatelů. 

Policisté žádají občany, aby byli obezřetní a své věci, předměty a cennosti si řádně zabezpečili. Ať už jste na pracovišti, na nákupech nebo vykonáváte nějakou sportovní činnost či jste návštěvníky sportovní a kulturní akce, mějte svůj majetek neustále pod kontrolou.

  • snažte se u sebe nenosit velkou finanční hotovost
  • peněženku a doklady noste pokud možno odděleně, pokud se stanete obětí krádeže, ušetříte si čas strávený vyřizováním nových dokladů
  • pokud u sebe máte bezpečnostní kód k platební kartě, noste jej odděleně od karty, znemožníte tak pachateli výběr finanční hotovosti z bankomatu 
  • pokud vám byla odcizena platební karta, ihned zablokujte svůj účet
  • absence obezřetnosti - nenechávejte své věci nezabezpečené, volně odložené a bez dozoru, takové lákadlo nenechá žádného nenechavce klidným

nprap. Veronika Hokrová
25. srpna 2022

vytisknout  e-mailem