Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

O víkendu se konají Chodské slavnosti

Policisté v jejich průběhu chystají řadu opatření 

Chodské slavnosti patří k nejvýznamnějším akcím na Domažlicku. Policie ČR Územní odbor  Domažlice proto k jejich klidnému průběhu  zavádí každoročně řadu opatření. Po celou dobu konání Chodských slavností bude posílena služba pořádkové policie, a to policisty z Inspektorátu cizinecké policie Domažlice a policisty z bavorské policie z měst Furth im Wald a Waldmünchen. Nejvíce frekventovaná místa jako Chodské náměstí, náměstí Míru, Sokoliště a vlakové nádraží budou střežena nepřetržitě. Zvýšená pozornost se bude věnovat také pořádaným kulturním akcím, zejména hudebním zábavám ve městě a blízkém okolí.

Policisté dopravního inspektorátu budou po dobu konání Chodských slavností provádět zvýšený dohled nad silničním provozem v denní i noční době. Ve městě bude platit řada dopravních omezení a uzavírek (uzavřeno nám. Míru a přilehlé ulice). Policie žádá řidiče, aby po dobu konání Chodských slavností respektovali přechodná dopravní značení, dbali pokynů policistů při regulaci dopravy, parkovali na vhodných parkovacích místech, neblokovali zastávky autobusů a pozemní komunikace. Nesprávné parkování bude jako vždy pokutováno. Policie bude všechny zjištěné přestupky nekompromisně trestat, pro výtržníky a jedince, kteří se pod vlivem alkoholu proviní proti veřejnému pořádku bude zajištěna protialkoholní záchytná stanice v Plzni.
 
Chodské slavnosti každoročně lákají také řadu zlodějů a kapsářů, proto je nutné upozornit všechny účastníky slavností, aby dbali zvýšené opatrnosti na své osobní věci, zejména u stánkového prodeje. V zaparkovaných osobních vozidlech  není vhodné ponechávat zakoupené zboží a osobní doklady na viditelných místech, neboť i přes zvýšenou pozornost policejních hlídek nelze zajistit dohled na všech parkovacích místech ve městě. Pěší hlídky policistů budou mít u sebe plánek města a  program kulturních akcí, proto je mohou účastníci slavností, v případě nutnosti, požádat o informaci. V případě odcizení osobních dokladů či krádeže jiných věcí se ihned obraťte na obvodní oddělení domažlické policie na tel. číslo: 974 331 650 nebo na operační středisko 974 331 082.     

nprap. Vladislava Čejková
                       

 

vytisknout  e-mailem