Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nerespektovali rozhodnutí

ROKYCANSKO - Nerespektovali uložené zákazy řízení, oběma řidičům policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

V sobotu (7.12.2019) po patnácté hodině hlídka radnických policistů zastavila  v jedné ze zbirožských ulic vozidlo tovární značky Citroën  Berlingo. Při silniční kontrole policisté zjistili, že na místě řidiče sedí šedesátiletý muž z Plzně, kterému byl Okresním soudem Rokycany v září letošního roku uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Policisté jeho jednání kvalifikovali jako podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ještě téhož dne si muž z rukou policistů převzal sdělení podezření ze spáchání uvedeného trestného činu.
Ještě téhož dne tatáž hlídka krátce po 23.00 hodině v obci Břasy měla v úmyslu zastavit protijedoucí vozidlo tovární značky Ford Focus, kde díky osobní znalosti policisté poznali řidiče, který řídí, ačkoliv má platný zákaz řízení. Za vozidlem se hlídka otočila a vozidlo začala pronásledovat ve směru na obec Radnice. Ujíždějící vozidlo odbočilo na polní cestu, kde řidič vozidlo opustil a utíkal do lesního porostu a na výzvy policistů nereagoval. Policisté propátrávali místo, ale neúspěšně. Na místo přivolali na „pomoc“ psovoda se služebním psem. Ještě před příjezdem psovoda se čtyřnohým parťákem přišla ke služebnímu vozidlu žena, která uvedla, že ve vozidle cestovala s přítelem, který se zalekl policejní hlídky z důvodu, že měl na předním kole rezervu pro nouzové dojetí, a proto z místa utíkali. Dvaadvacetiletý muž, který vozidlo řídil, se po neúspěšném pátrání sám na policejní služebnu po pár hodinách dostavil, kde se k jednání doznal. Jednání se dopustil, ačkoliv má do konce tohoto roku uložený platný zákaz řízení všech motorových vozidel. I v tomto případě bylo muži sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.



por. Bc. Hana Kroftová
10. prosince 2019

vytisknout  e-mailem