Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Majetkové trestné činy na Klatovsku

Škody byly odhadnuty na desetitisíce 

Během uplynulých dnů vyjížděli policisté na Klatovsku  k několika případům  krádeží. V pátek 25. června byli dopoledne přivoláni do klatovské firmy, kde mělo  dojít v ranních hodinách k vloupání do šatní skříňky. Poté, co pachatel vypáčil dvířka, odcizil z vnitřních prostor  skříňky příruční tašku s osobními doklady a  finanční hotovostí. Zanechal tak po sobě škodu přesahující dva tisíce korun.

Tohoto dne pak bylo oznámeno i vloupání do společných prostor  bytových jednotek v klatovské ulici U Retexu a Jiráskova.  V těchto případech byly předmětem zájmu  pachatele  jízdní kola.  Z první kočárkárny odcizil dvě  a ze sklepní kóje  v Jiráskově ulici pak  další za deset tisíc korun. Majitelé  vyčíslili jejich celkovou hodnotu na 40 tisíc korun.

K dalšímu vloupání mělo dojít  v druhé polovině  června  v katastru obce Strašín. Zatím neznámý pachatel  vnikl  do rekreačního objektu a přilehlé stodoly s uskladněnými věcmi. Poškozený na místě zjistil, že  mu byla odcizena dvě treková kola, řezačka na dlažbu, kanystry s benzinem , průtokový ohřívač vody a další věci. Celkovou hodnotu  odcizených a poškozených věcí pak odhadem stanovil  na sumu přesahující 47 tisíc korun.

Od neděle 27. června je pak šetřena klatovskými policisty  krádež, ke které došlo v ulici Měchurova. Zatím neznámý pachatel využil  ke svému vstupu do  bytu otevřené  balkonové dveře a z interiéru odcizil padesát tisíc korun.  Případ byl kvalifikován mimo  podezření ze spáchání přečinu krádeže i jako přečin porušování domovní svobody.

vytisknout  e-mailem