Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Akce Bezpečné centrum v Plzni.

PLZEŇ - Policisté dohlíželi na veřejný pořádek a zajišťovali klid v plzeňských ulicích. 

     V pátek ve večerních hodinách proběhla na území města Plzně další akce Bezpečné centrum. S policisty se do ulic vydal i ministr vnitra, hejtman Plzeňského kraje a primátor města Plzně. Policisté dohlíželi v plzeňských ulicích na dodržování veřejného pořádku, zjišťovali, zda se cizinci pohybují na našem území legálně, zda se provozovatelé nedopouští protiprávního jednání souvisejícího s podáváním alkoholických nápojů osobám mladším 18 let a jiná ustanovení vyplývající ze zákonů. V souvislosti se zákonem č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek zjišťovali také jeho dopad na pohyb osob na veřejných prostranstvích zejména před restauračními zařízeními.  Akce se zúčastnili policisté z pořádkové služby, odboru cizinecké policie, služby kriminální policie a vyšetřování, služební kynologie a městští strážníci. V rámci opatření byl posílen i výkon služby na operačním středisku a využíváme i městský kamerový systém, díky kterému jsme schopni velmi rychle reagovat na různé situace, a často se tím podaří předejít páchání protiprávního jednání.  Policisté zkontrolovali 63 osob, z toho bylo 9 cizinců, a desítku motorových vozidel.  Během akce nedošlo k vážnému narušení veřejného pořádku.  

     Ředitel krajského ředitelství plk. Pavel Krákora hosty během opatření seznámil s pozitivními výsledky minulých opatření, díky kterým se situace v centru Plzně zklidnila. Poděkoval policistům za práci, nejen za tu represivní, ale hlavně za jejich preventivní působení v ulicích.  

     Akce Bezpečné centrum probíhají již několik měsíců a to z toho důvodu, že v roce 2016 vyvstaly v okolí Americké ulice problémy se zvýšenou trestnou činností.  Proto se nad rámec běžného výkonu služby zahájily tyto bezpečnostní opatření, které probíhají v nočních hodinách zejména v pátek a v sobotu.

mjr. Ing. Martina Korandová
4. června 2017

vytisknout  e-mailem