Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ajax finišuje

Děti na Rokycansku absolvují závěrečnou besedu projektu 

Poslední besedu s policistkou preventivně informační skupiny absolvují žáci druhých ročníků základních škol na Rokycansku, kteří se v tomto školním roce zapojili do projektu Policie ČR "Ajaxův zápisník". Již na začátku školního roku obdrželi zápisník, díky kterému se seznámili s problematikou dopravní výchovy, činností Policie ČR, hlavními zásadami bezpečného chování apod. Mezi náročnější kapitoly, určené k prevenci rizikových forem chování, lze zařadit oblast mezilidských vztahů, šikany a problematiku závislostí. Témata jsou v zápisníku stylisticky i graficky vhodně přizpůsobena věku dětí. Ty pak oceňují zejména přítomnost "opravdové policistky" na besedách.


Právě probíhající poslední beseda je vedena v soutěžním duchu. Je pro děti zejména spestřením posledních školních dnů a odměnou za jejich celoroční snahu, kterou vynaložily při práci s "Ajaxem". Soutěže jsou připraveny v návaznosti na policejní práci. Děti si vyzkoušejí v policejních disciplinách svoji paměť, postřeh i logiku. Vytváří svůj policejní spis, odhalují lupiče, který přepadl banku a v poslední disciplině pak dohlížejí na vězně. Na konci celohodinové hry jsou pak všichni odměněny upomínkovými předměty s logem Ajaxe, který jim má připomínat získané znalosti ohledně jejich bezpečí i v budoucnosti.


Při besedě, která se dnes uskutečnila v Základní škole Ejpovice byly navíc děti pozvány na velký policejní den : " Den otevřených dveří" do Plzně, který se uskuteční tuto sobotu. Nadšení přinesla zejména informace, že budou moci vidět "na vlastní oči" zásahovou jednotku, či policejní psovody v akci, ale i ukázky vozového parku, výstroje potápěčů a pyrotechniků a spoustu dalších zajímavostí, které připravilo Krajské ředitelství Plzeňského kraje.

nprap. Bc. Jana Tomková
14.6.2011

 

vytisknout  e-mailem