Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Bezpečně za volantem - péče o zrak

ÚSTECKÝ KRAJ - Pozvánka na dopravně preventivní akci 

Preventivně informační skupina KŘP Ústeckého kraje ve spolupráci s Odborem dopravní policie KŘP Ústeckého kraje se bude podílet na celorepublikové dopravně preventivní akci BESIPu Ministerstva dopravy ČR a Mezinárodního sdružení optiků a optometristů, o.s. s názvem ,,Bezpečně za volantem - péče o zrak".

V Ústeckém kraji se akce uskuteční v úterý 28. 5. 2013 od 10:00 do 14:00 hodin na silnici č. I/62 (výjezd z Děčína směrem na Ústí n. L. – Chrochvice).

Cílem projektu je preventivně působit na řidiče, především ve věku nad 40 let, aby si uvědomili nutnost péče o zrak v souvislosti s bezpečností řízení motorového vozidla.
 

Akce se zúčastní krajský koordinátor BESlPu, zástupce Mezinárodního sdružení optiků a optometristů, o.s. nebo kvalifikovaný optometrista, policisté dopravní policie a pracovník preventivně informační skupiny. Na stanovišti bude probíhat běžná silniční kontrola, při které bude přítomným koordinátorem BESIPu nebo optometristou nabídnuta řidičům možnost bezplatného měření korekce zraku pomocí měřicího přístroje s případným doporučením k odstranění vady. Zároveň řidič obdrží kupón s platností do konce roku k podrobnému bezplatnému vyšetření zraku na pracovištích MSOO a letáček informující o základních vadách zraku.

Zástupce sdělovacích prostředků na akci srdečně zveme.
 

 

Více informací k projektu naleznete zde.


por. Šárka Poláčková
23. 5. 2013

vytisknout  e-mailem