Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

„Bezpečně za volantem – péče o zrak“

Celorepubliková dopravně preventivní kampaň s názvem „Bezpečně za volantem – péče o zrak“. 

Ministerstvo dopravy České republiky BESIP ve spolupráci s Policií České republiky připravilo za pomoci Mezinárodního sdružení optiků a optometristů, o.s. (dále jen MSOO) celorepublikovou dopravně preventivní kampaň s názvem „Bezpečně za volantem – péče o zrak“.
  
Cílem kampaně je preventivně působit na řidiče, především ve věku nad 40 let, aby si uvědomili nutnost péče o zrak v souvislosti s bezpečností řízení motorového vozidla.
 
Kampaň se bude konat na jaře a na podzim letošního roku. Její první kolo bude probíhat od 22. dubna do 5. června 2013 na předem určených kontrolních stanovištích krajských ředitelství policie. Jedna akce bude zaměřená na řidiče nákladní dopravy a bude se konat na 36. km dálnice D11 směr Praha.
 
Kontrolní stanoviště bude vždy označené stojanem s logem akce. Na každém z nich budou přítomni krajský koordinátor BESIPu, policisté dopravní policie a pracovník preventivně informačního pracoviště příslušného krajského ředitelství policie a zástupci Mezinárodního sdružení optiků a optometristů, o.s. a kvalifikovaný optometrista.
 
Na krajských ředitelstvích policie proběhne standardní dopravně bezpečnostní akce, při které bude přítomným koordinátorem BESIPu nebo optometristou řidič osloven s nabídkou bezplatného posouzení kvality zraku (tj. odborné posouzení, zda řidič má či nemá zrak v pořádku nebo zda má či nemá odpovídající korekci) za pomoci měřicího přístroje. Projeví-li řidič zájem, bude mu provedena zmíněná kontrola zraku, která bude mít čistě informativní nebo doporučující charakter, a nabídnut letáček informující o základních vadách zraku.
 
Jarní akce bude vyhodnocena ke konci měsíce června. Druhé kolo dopravně preventivní akce bude vyhodnoceno zvlášť po jeho ukončení. Výsledky kampaně poslouží k plánování dalších podobně zaměřených akcí BESIPu, které mají potenciál zvýšit bezpečnost silničního provozu.
 
Bližší informace o probíhající kampani, místa kontrolních stanovišť a termíny kontrol pořádaných na jednotlivých krajských ředitelství policie budou zveřejněné na webových stránkách www.ibesip.cz, www.policie.cz (Péče o zrak) a www.sdruzenioptiku.cz.
 
 
Mgr. Pavlína Bulínová
Policejní prezidium ČR
 
Bc. Roman Budský
BESIP
Ministerstvo dopravy ČR
 
Ivana Urválková
Mezinárodní sdružení optiků a optometristů, o.s.
 
18. dubna 2013
 

 

 
Odkazy do noveho okna

Bezpečne za volantem - péče o zrak - MAPA

Bezpečne za volantem - péče o zrak - MAP... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem