Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Upozornění řidičům a nejen jim

PLZEŇ-VENKOV - Zvýšená pozornost, ohleduplnost a ostražitost v silničním provozu v poslední školní den je jistě na místě. 

     Na pátek 28. června 2013 policisté z Územního odboru Plzeň-venkov připravují opatření ke zvýšení bezpečnosti na přechodech pro chodce, hlavně v souvislosti s ukončením školního roku. Na vytipovaných přechodech pro chodce budou policisté zajišťovat bezpečný přechod přes komunikaci pro děti a školní mládež. Policisté apelují na všechny řidiče, aby v blízkosti přechodů pro chodce dbali zvýšené pozornosti. Poslední školní den bude v těchto místech zvýšený počet školáků, a tak ostražitost bude jistě na místě. Svoji úlohu ale mohou sehrát i rodiče. Upozorněte prosím své děti, aby využívaly přechody pro chodce a vyhnuly se zbytečnému přecházení mimo vyznačené přechody, kde je riziko vždy o něco větší. Krom pozorného rozhlížení by měly pamatovat i na to, že před tramvají přednost nemají a těžký stroj navíc nedokáže zastavit na pár metrech tak jako osobní automobil.
     Proto prosíme všechny účastníky silničního provozu, aby dbali zvýšené opatrnosti a vstup dětí do času prázdnin se tak obešel bez následků či jiných zbytečných nepříjemností.

nprap. Ivana Telekešová, DiS.
25. června 2013

vytisknout  e-mailem