Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Upozornění pro prodávající v obchodech

Podvodník a sluchátka 

     Policie na Klatovsku přijala v měsíci červnu letošního roku několik oznámení, kdy přišel neznámý muž v Klatovech do obchodu a bufetu, v Nýrsku do obchodu a v Sušici do baru a vždy hledal vedoucí provozovny. Představil se jako Ing. Koutný, Ing. Kouna a Ing. Novotný a tvrdil, že vedoucím byla u jeho firmy objednána sluchátka a ukázal krabici. Vždy uvedl, že městem projíždí a věc dodává osobně. Předstíral telefonický hovor s vedoucími obchodů a po ukončení hovorů řekl, že majitel souhlasí, aby pracovnice z pokladny vydala finanční částku. Telefonické hovory byly ve všech případech jako skutečné. V Nýrsku převzal 4 900 Kč, v Sušici 4 900 Kč a v Klatovech 3 800 Kč a 4 900 Kč. Převzetí částky potvrdil neznámý muž podpisem na papír nebo do sešitu.
     Popis neznámého pachatele: věk 40-50 let, 175 -185 vysoké postavy, střední postava, černé vlasy mírně prošedivělé. Mluvil česky a měl jiný přízvuk. Vystupování má slušné, příjemné a působí věruhodně.
     Policie ČR doporučuje pracovníkům v obchodech a v restauračních zařízeních, aby nevydávali neznámým osobám žádné finanční prostředky na základě ústní dohody. Podvodníci si vymýšlejí různé formy vylákání  peněz, kdy uvedou poškozené v omyl a předstíají okolnosti, které nejsou skutečné. Pachatelé vždy jednají s úmyslem  obohatit sebe a  nezajímá je, že způsobí škodu jiným osobám.

vytisknout  e-mailem