Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podvod přes internet a nákupy bez placení

RYCHNOVSKO - Ohlédnutí za víkendem. 

Druhý adventní víkend policisté na Rychnovsku šetřili krádeže, přohřešky neukázněných řidičů i podvodníky přes internet.

Jízda ve vánici skončila předčasně
Do nepříznivého počasí se v sobotu večer vypravil řidič vozu zn. Škoda Fabia. Při projíždění Českým Meziříčím (20:45) u místního hřbitova s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal smyk. Ten nezvládl, přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozem zn. Škoda Octavia. Při dopravní nehodě byly lehce zraněné spolujezdkyně z obou aut, které záchranáři převezli k ošetření do rychnovské nemocnice. Dechová zkouška u obou řidičů byla negativní. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 100.000 korun.

Požil a řídil
alkoholtestV sobotu čtvrt hodinu po půlnoci zastavila hlídka rychnovských městských strážníků řidiče vozu zn. Suzuki Baleno, projíždějícího ulicemi města. Vzhledem k tomu, že strážníci měli podezření, že sedmapadesátiletý muž řídí pod vlivem alkoholu, přivolali rychnovské policisty, kteří u něj orientační dechovou zkouškou naměřili 1,85 promile alkoholu v dechu. Řidiči na místě další jízdu zakázali a zadrželi řidičský průkaz. Za podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až jednoletý nepodmíněný trest.

Nakupoval bez placení
Do prodejny potravin v Ledcích se v noci z pátku na sobotu vloupal doposud neznámý pachatel. Vypáčenými dveřmi vstoupil do provozovny, ze které ukradl kovové mince, cigarety různých značek, dárkový balíček, knedlíky, salám a k tomu si přibalil cukrovinky. Majiteli způsobil svou návštěvou obchodu bez placení škodu vyšší než 10.000 korun.


Nepoučil se
Bez placení nakupoval v sobotu v podvečer i čtyřiapadesátiletý muž z Hronova. V jednom rychnovském marketu ukradl lahev fernetu i přesto, že za stejný čin byl rozsudkem Okresního soudu v Náchodě  na podzim roku 2013 odsouzen k nepodmíněnému trestu.


Zaplatila a zboží nedostala
Nevydařený nákup přes internet šetří policisté Obvodního oddělení Týniště nad Orlicí. Poškozená žena si prostřednictvím e-shopu zakoupila notebook zn. PackardBell Easy Note za téměř 6.500 korun. Finanční obnos uhradila bankovním převodem na účet prodejce počátkem prosince. Do doby podání trestního oznámení (minulý týden) ale neobdržela ani počítač a ani jí prodejce peníze nevrátil zpět na účet. Poškozená dokonce zjistila, že dříve funkční webové stránky e-shopu, ze kterého si zboží objednala, náhle záhadně zmizely. Policisté případ šetří jako podezření z podvodu, za který podvodníkovi hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Policisté varují občany před vánočními nákupy přes internet  – ověřte si, zda internetový obchod má mezi  nakupujícími dobré reference. Neposílejte nikdy platbu předem na bankovní účet, obzvláště, je-li to jediný možný způsob úhrady. Pokud prodejce zboží prodává výrazně levněji než jiní prodejci, buďte obezřetní.
Více k prevenci ZDE

por. Mgr. Alena Kacálková
9. prosince 2013

 


 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

7.12. České Meziříčí 

Detailní náhled

Rychnovsko

7.12. České Meziříčí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem