Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ujeli od nehody

Policie hledá svědky 

Domažličtí policisté hledají svědky devíti dopravních nehod, od nichž jejich viníci ujeli.

K první  došlo v době od 11. do 18. května 2010 v obci Domažlice v prostoru křižovatky silnice III/1839 a místní komunikace tak, že neznámý řidič jedoucí s nezjištěným vozidlem vjel při přejíždění přes most za pravý okraj vozovky a poškodil zde zábradlí. Poté z místa nehody odjel.

Druhá dopravní nehoda se stala v noci z 19. na 20. května 2010 na místní komunikaci  ulice 17. listopadu v obci Domažlice. Neznámý řidič s neznámým vozidlem (tmavě žluté barvy) zde z  dosud nezjištěných příčin poškodil levé zadní dveře zaparkovaného osobního vozidla Škoda Octavia combi. Po dopravní nehodě z místa odjel, aniž by sepsal s poškozenou majitelkou vozidla společný záznam o dopravní nehodě.

Ke třetí dopravní nehodě došlo v noci z 21. na 22. května  na komunikaci II. třídy č. 184 ve kdyňské Starokdyňské ulici, v blízkosti křižovatky s ulicí Lesní.  Dle dosavadního šetření nezjištěný řidič neznámého vozidla nezjištěným způsobem poškodil elektrorozvodnou plastovou skříň, která se nachází za levou krajnicí ve směru jízdy od centra obce Kdyně. Dopravní nehodu neohlásil na policii a z místa odjel.  Elektrorozvodná skříň byla při dopravní nehodě poškozena ve výši 80 cm nad povrchem komunikace.

Čtvrtá dopravní nehoda, od níž její viník ujel se stala dne 22. května 2010 v době od  18:15 do 21:00 hodin na parkovišti vpravo mimo komunikaci v ulici Jana Littrowa v obci Horšovský Týn,  před domem č.p. 23. Nezjištěný řidič neznámého vozidla na parkovišti poškodil přední část zaparkovaného osobního automobilu Opel Astra Caravan. S poškozenou řidičkou nesepsal společný záznam o dopravní nehodě a z místa nehody ujel. Při dopravní nehodě byl proražen přední nárazník vozidla Opel Astra Karavan pevným předmětem ve výšce 40 cm nad vozovkou.

K páté dopravní nehodě došlo dne 24. května 2010 v době od 21:00 do 22:00 hodin do u benzínové čerpací stanice Benzina Plus u hraničního přechodu Folmava. Dle vyjádření obsluhy zde neznámý řidič s nezjištěným vozidlem při vyjíždění od výdejního stojanu zachytil o oplechování sloupu BČS, které poškodil.

Šestá dopravní nehoda se stala dne 22. května  2010 v půl jedné v noci v obci Nahošice. Nezjištěný řidič zde vyjížděl s nezjištěným vozidlem od restaurace u Kropáčků a přitom poškodil vjezdová vrata rekreační chalupy.

K sedmé dopravní nehodě došlo dne 26. května 2010 v 16:00 hodin na místní komunikaci, před domem č. 3,  v obci Česká Kubice.  Nezjištěný řidič neznámého vozidla zde při objíždění poškodil levé přední dveře stojícího nákladního automobilu Renault Trafic.  Poté pokračoval v jízdě směrem k silnici II/190.

Osmá dopravní nehoda se stala  dne 27. května 2010 v 19:50 hodin na horšovskotýnské křižovatce " Na Rozcestí ". Dosud nezjištěný řidič s nezjištěným nákladním vozidlem, jedoucí ve směru z ulice Jana Littrowa na silnici I/26, zachytil o tříbarevnou soustavu světelného signalizačního zařízení umístěnou vpravo mimo komunikaci a tuto poškodil. Následně řidič bez splnění zákonné ohlašovací povinnosti z místa ujel. Mělo se jednat o nákladní vozidlo zelené barvy naložené dřevem.

Poslední devátá dopravní nehoda se stala dne 28. května 2010 ve 20:25 hodin v prostoru čerpací stanice Benzina v katastru obce Dolní Folmava tak, že nezjištěný řidič s nezjištěným vozidlem poškodil zaparkované osobní vozidlo Audi A3,  které zde zaparkoval  poškozený cizinec.  Nezjištěný řidič na místě dopravní nehody nezastavil, nesepsal společný záznam o dopravní nehodě a z místa dopravní nehody odjel. 

Policisté žádají případné svědky, kteří by mohli přispět k objasnění dopravních nehod a k ustanovení neznámých řidičů, aby se přihlásili na linku 158 nebo přímo na oddělení dopravních nehod,  tel. čísle 974 331 255.

nprap. Vladislava Čejková

 


    

 

    

 


 

vytisknout  e-mailem