Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Trestné činy proti majetku

Případy šetří horažďovičtí policisté 

Skoro 900 litrů motorové nafty měl odčerpat z nádrží nákladních vozidel značky TATRA zatím neznámý pachatel v Horažďovicích.  V noci z 23. na 24. března vnikl do objektu zabezpečující předmětná vozidla a poté pohonné hmoty odčerpal z palivových nádrží. Svým jednáním tak měl způsobit hmotné škody přesahující 30 tisíc korun. Případ byl kvalifikován jako přečin krádeže. Po pachateli nyní pátrají policisté pořádkové služby z obvodního oddělení Horažďovice.
K vloupání do skladů soukromé firmy na Horažďovicku došlo  z 22. na 23. března. Předmětem zájmu pachatele byla malá sada klíčů a přívodní kabely k pracovním strojům. Jejich odcizením měla být způsobena čtyřtisícová škoda. Ta však vzrostla i díky poškození zařízení, ke kterému došlo  při vloupání. Celkové škody tak vzrostly na 14 tisíc korun. Případ nyní šetří horažďovičtí policisté pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.
Přečin neoprávněné užívání cizí věci byl policistům oznámen 24. března. Tohoto dne, mezi 14 a 18 hodinou, se v Horažďovicích, v ulici Strakonická zmocnil zatím neznámý pachatel osobního vozidla značky VW Golf v hodnotě deset tisíc korun. Po  pachateli nyní pátrají policisté obvodního oddělení Horažďovice.

nprap. Jana Tomková
25.3.2011

vytisknout  e-mailem