Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Trest za alkohol

Včera si usnesení o zahájení trestního stíhání převzal 28letý cizinec. Čelí obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

Do problémů  se zákonem se dostal již 9. září loňského roku. Tehdy seděl za volantem vozu tovární značky Lancia Thema. V Přemyslově ulici ale podle všeho nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu vozovky a svým schopnostem a dostal smyk. Naboural do sloupu veřejného osvětlení. Nárazem poškodil elektroinstalaci sloupu a vozidlo začalo hořet. Protože byl cizinec při nehodě popálen, převezli jej lékaři rychlé záchranné služby do nemocnice. Při ošetření mu lékaři odebrali vzorek krve, aby zjistili, zda nebyl pod vlivem alkoholu. Výsledek byl pozitivní. Naměřená hodnota ukázala 1,27 promile alkoholu v krvi řidiče. Škodu policisté vyčíslili na téměř pět tisíc korun. Motorista podle všeho naplnil skutkovou podstatu zmiňovaného trestného činu, za který jej soudce může poslat za mříže až na tři roky.
 Totožný trest patrně čeká i 29letého cizince, který se dopustil stejného skutku 19. listopadu loňského roku. Krátce po devatenácté hodině jel v ulici  V Radčicích s osobním vozem tovární značky Alfa Romeo. Při projíždění pravotočivé zatáčky však nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a dostal smyk. Přejel do protisměru, kde nejprve narazil do vyvýšeného obrubníku, poté vjel na chodník a skončil ve zdi domu. Policisté řidiče na místě nehody vyzvali k dechové zkoušce, které se dobrovolně podrobil. Přístroj v jeho dechu naměřil 1,06 promile alkoholu. Proto i o jeho dalším osudu rozhodnou justiční orgány.  

nprap. Ivana Telekešová

vytisknout  e-mailem