Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Stříbrští policisté zadrželi pachatele série krádeží

STŘÍBRSKO, KONSTANTINOLÁZEŇSKO – Pro svůj poslední lup si 35letý pachatel přijel na babetě. Způsobil při tom škodu na odcizených a poškozených věcech, která přesáhla sto sedmdesát tisíc korun. 

Ve druhé polovině srpna letošního roku zahájil policejní komisař trestní stíhání 35letého muže, kterého obvinil z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Na základě provedeného šetření a důsledné práce policistů se díky zadržení uvedeného muže podařilo objasnit sérii vloupání do různých objektů na Konstantinolázeňsku a Stříbrsku. Obviněný muž se přiznal i k dalším skutkům, které spáchal mimo tachovský okres. Těmi se zabývají místně příslušné součásti policie.
Policisté muže viní z toho, že ze 7. na 8. srpna letošního v obci Konstantinovy Lázně poškodil skleněnou výplň okna jedné prodejny, do které následně vnikl a odcizil z ní různé cukrovinky a potraviny v hodnotě téměř 2 000 korun. Následně odcizil drobné mince v hodnotě 500 korun.
Po tomto činu pokračoval ve svém protiprávním jednání dál v uvedené obci, kde se za pomoci dřevěných štaflí, které nalezl v uzamčené kůlně, vloupal do jednoho penzionu. Z ubytovacího zařízení odcizil pánské kolo a dětský elektroskútr, čímž majiteli způsobil škodu za více než 23 000 korun.
Další noc se zloděj přemístil na Stříbrsko, kde se v jedné malé obci vloupal do tamního hostince. Uvnitř poškodil uzamčenou zásuvku, ze které odcizil finanční hotovost ve výši 2 000 korun a dalších 6 000 korun odcizil společně s kasírtaškou. Dále prošel do chodby, ze které se dostal do prostor prodejny smíšeného zboží, odkud za pomoci násilí ze zásuvky pokladny odcizil finanční hotovost ve výši 4 000 korun.
Po třech dnech pachatel pokračoval v krádežích opět v Konstantinových Lázních. Tentokrát přes noc vnikl do skladu jednoho objektu, ze kterého odcizil zednickou sekyru. Poté prošel skladem a za pomoci násilí se dostal do zadní části restaurace. Odtud odcizil například finanční hotovost ve výši 60 000 korun, karton cigaret a čtyři lahve alkoholu, čímž způsobil celkovou škodu na odcizených a poškozených věcech za více než 68 000 korun.  
Poté se pachatel přesunul opět na Stříbrsko, konkrétně do Kladrub, kde v noci z 15. na 16. srpna vnikl na pozemek jednoho rodinného domu, kde ve dveřích nalezl svazek klíčů, za pomoci kterých se dostal do zahradního domku. Ten prohledal a odcizil z něj pánské cyklistické boty a dvě jízdní kola, přičemž na jednom z nich byla dětská sedačka. Za použití nalezených klíčů pak vnikl do samotného rodinného domu. I ten prohledal a odcizil z něj různé oblečení a obuv, dámskou kabelku s peněženkou, ve které se nacházely osobní doklady, finanční hotovost ve výši 400 korun a platební karta. Dále odnesl pánskou peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí ve výši 500 korun. Svým jednáním pachatel v tomto případě způsobil škodu přesahující 51 000 korun.
V té samé ulici a ve stejnou dobu vnikl pachatel na oplocenou zahradu dalšího domu, odkud odcizil pánské kolo a z nezajištěné plechové boudy vzal křovinořez. Tentokrát způsobil škodu ve výši 10 000 korun.
Po uvedených dvou případech stříbrští policisté ve spolupráci s kriminalisty nalezli při širším ohledání místa důležité stopy, na základě kterých se jim podařilo pachatele následující den zadržet poblíž Kladrub. Překvapili ho v ranních hodinách, když si přijel pro svůj uschovaný lup na babetě.
S ohledem na jednání obviněného muže, podal policejní komisař státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud návrh akceptoval, a tak se dotyčný nachází v současné době již ve vazební věznici. 

por. Bc. Dagmar Jiroušková
1. 9. 2021

Odkazy do noveho okna

ukradené věci

ukradené věci 

Detailní náhled

ukradené věci

ukradené věci 

Detailní náhled

ukradené věci

ukradené věci 

Detailní náhled

ukradené věci

ukradené věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem