Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Stop drogám před školou

HORŠOVSKÝ TÝN – Policisté kontrolovali studenty, každý druhý neoprávněně přechovával drogy. Policisté za tyto přestupky uložili blokové pokuty.  

     V úterý v době od 11 hodin do 14 hodin proběhla na území města Horšovský Týn v blízkosti středního učiliště policejní akce jako součást projektu Stop drogám před školou. V ulici Jindřicha Jindřicha bylo zkontrolováno deset studentů, přičemž u každého druhého bylo zjištěno neoprávněné přechovávání drogy v malém množství. U všech pěti policisté tyto přestupky vyřešili v blokovém řízení uložením blokových pokut v celkové výši 1 300 korun. Akce se kromě horšovskotýnských policistů zúčastnil také policejní psovod se služebním psem speciálně vycvičeným na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Je nutno podotknout, že ve čtyřech případech byly drogy vyhledány právě tímto psem.

     Je třeba upozornit veřejnost, že držení jakékoliv omamné a psychotropní látky je trestné a hrozí za něj postih. Pokud policisté u osoby zajistí drogu, která bude v množství malém, není toto jednání kvalifikováno jako trestný čin podle trestního zákoníku, ale skutek bude kvalifikován jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomániemi. V přestupkovém řízení hrozí pachateli pokuta až do výše 15 tisíc korun.

por. Mgr. Dagmar Brožová
16. října 2014
 

vytisknout  e-mailem