Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Statistika kriminality za první čtvrtletí

ROKYCANSKO - Policisté srovnávali evidovanou trestnou činnost za letošní a loňské čtvrtletí. 

Za první čtvrtletí tohoto roku evidovali policisté na území Rokycanska celkem 147 trestných činů. Ve srovnání se stejným obdobím roku loňského je to o 20 případů méně.  Škoda, která byla trestnou činností v prvním čtvrtletí letošního roku způsobena, byla vyčíslena na částku 5 480 000 Kč.

Majetková kriminalita
Jako v minulosti největší podíl trestné činnosti, které se policisté věnovali, tvoří majetková trestná činnost, a to v 53 případech (zde došlo k poklesu oproti roku loňskému o 9 případů). Nejčastěji policisté vyjížděli k oznámeným krádežím v obchodech (6 případů), krádežím motorových vozidel (6 případů), krádeže věcí z vozidel pak policisté  evidují ve 4 případech.

Násilná kriminalita
Násilné trestné činnosti se policisté zabývali ve 13 případech, což je shodný počet se sledovaným obdobím loňského roku. V této kolonce se nejčastěji objevily trestné činy úmyslné ublížení na zdraví (5 případů) a porušování domovní svobody (4 případy). Z tohoto období evidují kriminalisté jeden případ loupeže.   

Hospodářská kriminalita
Hospodářská trestná činnost je v gesci kriminalistů z oddělení hospodářské kriminality. Ta ve sledovaném období tohoto roku zaznamenala pokles oproti stejnému období v roce 2020 (14 případů) o 8 případů. Z celkového počtu 6 hospodářských trestných činů evidovali policisté v loňském roce nejčastěji trestný čin podvod, a to ve 4 případech.

Mravnostní kriminalita
Ve statistikách je evidováno celkem 6 případů mravnostního charakteru, což činí nárůst oproti stejnému období roku 2020, a to o sto procent. Z letošního prvního čtvrtletí kriminalisté evidují 2 případy znásilnění.

Ostatní kriminalita
V kolonce ostatní kriminalita, kterou policisté evidovali a prověřovali v 25 případech, pak má nejčastěji zastoupení trestná činnost – ohrožení pod vlivem návykové látky (28 případů), maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání (15 případů) a sprejerství (6 případů).



por. Bc. Hana Kroftová
22. dubna 2021

vytisknout  e-mailem