Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Společná hlídka

Českých a německých policistů 

     V pátek  20. dubna 2012 prováděla hlídka českých a bavorských policistů společný výkon služby, který má pro oba sousedící státy velký význam z hlediska bezpečnosti. Nejprve se od 13 hodin uskutečnilo v budově Obvodního oddělení Policie České republiky v Domažlicích  setkání vedoucího územního odboru Domažlice plk. Mgr. Lubomíra Martince a jeho zástupce plk. Mgr. Petra Kubala s Ludwigem Kreitlem, hlavním kriminálním komisařem Bavorské policie, kterému byli přítomni i redaktoři  německé rozhlasové stanice. Při hodinovém rozhovoru  odpovídali oba vedoucí policisté na otázky týkající se drogové kriminality v našem příhraničí. Hlavním tématem tak byla závažnost problému distribuce drog z České republiky do Spolkové republiky Německo, opatření a prostředky proti jejich pašování a úroveň příhraniční spolupráce mezi německými a českými úřady v potírání drogové kriminality a důležitost přeshraničního  předávání informací.
     Ve 14 hodin byli při instruktáži čeští i němečtí policisté seznámeni s úkoly a pokyny pro výkon společné hlídky se zaměřením na držení a distribuci všech druhů drog a jejich převážení ve vozidlech. Úkolem společných hlídek byly také dopravní kontroly týkající se zejména řízení motorových vozidel pod vlivem návykových látek a alkoholu a dodržování pravidel bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. 
     Výkon společných hlídek policistů í bude i v budoucnu nadále probíhat, a to nejen na území našeho státu, ale i na území Spolkové republiky Německo.

por. Mgr. Dagmar Brožová
23. dubna 2012

vytisknout  e-mailem