Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Slavnostní předání nového pracoviště

Služba rokycanské kriminální policie pracuje na novém pracovišti 

Během pondělního dopoledne 4. července 2011 se na půdě bývalého rokycanského okresního úřadu uskutečnilo předání  pracoviště  služby kriminální policie a vyšetřování.
 
Slavnostního aktu se účastnil ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje plk. Mgr. Jaromír Kníže a jeho náměstek pro vnější službu plk. Mgr. Bc. Vratislav Hubka. Policejní řady  byly posíleny i o zástupce vedení rokycanského územního odboru plk. Mgr. Josefa Svobodu a plk. Mgr. Daniela Chaloupku. Představitelé místní samosprávy  byli reprezentováni starostou MÚ Rokycany  Ing. Vladimírem Šmolíkem. Předání prostor pak bylo strvzeno zejména zástupcem Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, přítomným ředitelem  územního pracoviště Plzeň JUDr. Karlem Hálou, jelikož dotčená budova je majetkem státu  a vedoucím referátu Rokycany Ing. Tomášem Radou.
 
V rámci setkání byla vyzvednuta zejména zřejmá pozitiva  tohoto kroku.  Stěhováním  byla totiž sloučena v jeden celek  pracoviště oddělení hospodářské a obecné kriminality, která do současné doby pracovala odděleně. Policisté tak získali vhodné zázemí pro svoji činnost  a to nejenom díky společným prostorám, ale i  díky možnosti využití  parkovací plochy uvnitř objektu. 
 
Poukázat se ale musí i na výhodné postavení tohoto pracoviště ve vztahu k dalším státním institucím. V těsném sousedství totiž sídlí okresní soud, probační a mediační služba i okresní státní zastupitelství. S tímto faktem souhlasila i přítomná náměstkyně okresního státního zástupce v Rokycanech Mgr. Ivana  Dzuřňáková. Přínosem pro širokou veřejnost je pak umístění tohoto pracoviště v centru města. Policisté se tak opět dostávají blíže k občanovi. 
 
nprap. Bc. Jana Tomková
4.7.2011

vytisknout  e-mailem